Fishguard

Fishguard landet storkontrakt med Statoil

Oppdraget innebærer at Fishguard skal ta ut bunnprøver for biologisk og kjemisk analyse fra installasjonene i Statoils Region 2 i Nordsjøen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Dette var en veldig fin julepresang, sier Frøydis Lygre, leder for Fishguards miljøavdeling i Bergen i en pressemelding.

Havbruksnæringen utgjør i dag Fishguards største kundegruppe, men selskapets miljøavdeling har også lang erfaring med kunder innen oljenæringen og annen industri, fylker og kommuner. Oppdraget innebærer at Fishguard skal ta ut bunnprøver for biologisk og kjemisk analyse fra installasjonene i Statoils Region 2 i Nordsjøen. Metodikken som benyttes er langt på vei lik den selskapet benytter i forbindelse med miljøundersøkelser under oppdrettsanlegg, selv om de kjemiske analysene har en annen profil.

-For oss er dette en stor og viktig kontrakt som øker omsetningen vår med mange millioner kroner. I tillegg er det jo en tillitserklæring å bli valgt, sier Lygre.

Fishguard er ett av kun tre norske selskaper som er prekvalifisert til å kunne gjennomføre dette arbeidet for Statoil.

-Vi har et sterkt fagmiljø her i Bergen. Det er denne tildelingen et godt bevis på, sier hun.

21. mai starter toktet i Nordsjøen, og i løpet av de neste 2-3 ukene skal det hentes opp prøver fra i alt 279 stasjoner i Nordsjøen. Deretter starter analysearbeidet.

-Det blir full rulle, men det liker vi, sier Lygre.

For oppdrettsnæringen tilbyr Fishguard Miljø en lang rekke undersøkelser, som akkrediterte lokalitetsundersøkelser, B- og C-undersøkelser, strømmålinger, resipientundersøkelser og miljøovervåking, strandsoneundersøkelser og søknader om etablering av nye oppdrettslokaliteter.

-I forhold til havbruk er det viktig for oss å ha en helhetlig tilnærming til fiskehelse, produksjon og miljø. Derfor jobber vi tett sammen med fiskehelseavdelingene både her i Bergen og andre steder langs kysten, sier Lygre.