Tore Kristiansen fra Havforskningsinstituttet mener satsing på stabil arbeidskraft, god kunnskap og opplæring av røktere, samt etablere en omsorgskultur der fiskens velferd har førsteprioritet, er viktig.
Tore Kristiansen fra Havforskningsinstituttet mener satsing på stabil arbeidskraft, god kunnskap og opplæring av røktere, samt etablere en omsorgskultur der fiskens velferd har førsteprioritet, er viktig.

- Det kan straffe seg å spare lønnsutgifter

Tore Kristiansen fra Havforskningsinstituttet mener det er viktig å etablere en kultur i havbruksnæringen der fiskens velferd har førsteprioritet.

Publisert Sist oppdatert

I gjennomsnitt dør rundt en av fem laks i merdene før de når slakteriet og omtrent en like stor andel dør eller blir destruert i settefiskanleggene.

- Vi ser at mye fisk har sår og skader og lider av sykdommer, så jeg tror alle er enige om at fiskevelferden må forbedres, sier Tore Kristiansen, forskningssjef hos Havforskningsinstituttet til Kyst.no.

Han legger til at det imidlertid er store forskjeller mellom oppdrettsanleggene og poengterer at mange også greier å produsere med under 10 % dødelighet.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP