Bjørn Gilllund i Sinkaberg-Hansen sier det er viktig å studere alle detaljer når det kommer til fiskehelse. Foto: Sinkaberg-Hansen.
Bjørn Gilllund i Sinkaberg-Hansen sier det er viktig å studere alle detaljer når det kommer til fiskehelse. Foto: Sinkaberg-Hansen.

- Djevelen sitter i detaljene

Bjørn Gillund i oppdrettsselskapet SinkabergHansen sier det viktigste når det kommer til fiskevelferd og fiskehelse for laksen er å være nøye på alle punkter, og påpeker at djevelen sitter i detaljene. 

Publisert Sist oppdatert

Kvalitetssjef Bjørn Gillund skal under AqKva-konferansen snakke om fiskevelferd i hele produksjonskjeden, med spesielt fokus på forebyggende tiltak mot lakselus. Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no har tatt en prat med han i forkant av konferansen der han forteller at fiskevelferd er en av de viktigste premissene for bærekraftig havbruk.

- Gode måleparametere og styringsverktøy for fiskevelferd er viktig. Det er et internkontrollsystem basert på hensiktsmessige velferdsparametere. En helhetlig gjennomgang av alle faktorer fra miljøet rundt fisken som kan påvirke. Alt fra vann- og strømmiljøet fisken lever i til de ulike teknologiske faktorene som kan påvirke velferden til fisken. Blant alle disse faktorene finnes målbare relevante parametere man kan overvåke, for å sikre best mulig velferd og helse for fisken.

- Det er lett å måle oksygen, men hva med alle faktorene som spiller inn under en håndteringsoperasjon? Har vi god nok kontroll på de og stiller vi nok krav til de teknologiske løsningene?, spør han. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk