Linn Therese Skår Hosteland har jobbet i Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no siden januar 2014. Foto: Therese Soltveit

- Dette har vært gøy!

Linn Therese Skår Hosteland (29) har valgt å akseptere tilbud om ny stilling i Kystrederiene, og takker da av som web-redaktør for Kyst.no.– Det har vært berikende og kjempegøy å jobbe med Kyst.no, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Linn Therese kom til Norsk Fiskeoppdrett for drøye 4 år siden. Etter to år fikk hun tilliten som redaktør for Kyst.no, en stilling hun gikk inn i med stort engasjement.

- Dette har vært babyen min, sier Linn Therese, og medgir at det ikke er enkelt å forlate en jobb som hun trives godt i.

- I løpet av de siste par årene har Kyst.no blitt stadig viktigere for oppdrettsnæringen. Antall lesere har økt jevnt og trutt. Sammenligner man første kvartal i 2017 med første kvartal 2018, er økningen hele 10 %, legger hun til.

- Dette er en lagseier for redaksjonen, og vi er inne på et godt spor. Det blir ikke lett å forlate gode kolleger, men i min nye jobb vil de nok høre mer fra meg, smiler hun, og forteller det blant annet er kommunikasjon hun skal jobbe med som næringspolitisk rådgiver i Kystrederiene.

Skal jobbe med “Aqua shipping”

- Jeg er svært fornøyd med at Linn Therese nå blir vår nye næringspolitiske rådgiver, uttaler administrerende direktør i Kystrederiene, Tor Arne Borge.

- Vi har søkt etter den beste kandidaten, og det får vi med Linn Therese. Hennes bakgrunn fra fiskeoppdrett og som journalist, der hun de siste årene har fulgt næringen tett gjennom sin stilling som webredaktør, har gitt henne en god oversikt over næringen. Dette vil bidra til forsterket medlemsstøtte i tillegg til å styrke Kystrederiene sin posisjon innenfor Aqua shipping fremover, sier Borge i en pressemelding.

- Kystrederiene, med tilhørende Brønnbåteiernes Forening, er den ledende arbeidsgiver og interesseorganisasjon for nærskipsfart og Aqua shipping i Norge. Kystrederiene etablerte tariffavtale for service- og flerbruksfartøy i februar i år, sier han videre.

Ny stilling

Stillingen hun starter i er nyopprettet.

- Som et resultat av en stadig økende medlemsmasse som tilbyr sine ulike tjenester innenfor oppdrettsnæringen, så ønsker vi å forsterke organisasjonen. Linn Therese styrker foreningens kompetanse og kapasitet, og vi kan nå tilby økt servicegrad til våre medlemmer, sier Tor Arne Borge.

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye oppgaver og lære mye mer om de ulike segmentene i Aqua shipping. Mest av alt gleder jeg meg til å bli kjent med medlemmene og bidra til videre utvikling, sier Linn Therese.

Hosteland blir i Kyst.no ut mai måned. Bransjenettstedet søker derfor nå etter ny redaktør.