Daglig leder i Fomas Henriette Alne forteller at Åkerblå kjøper selskapet. Foto: privat.

Fomas blir kjøpt opp

Fiskehelse og Miljø AS forteller i en pressemelding at Åkerblå Group As kjøper alle aksjene i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Åkerblå Group As kjøpte seg inn i Fomas Fiskehelse og Miljø AS i 2016 med 34 %. Fomas kunne da tilby akkrediterte miljøundersøkelser i samarbeid med Åkerblå.  Åkerblå Group AS kjøper de resterende aksjer i FoMAS Fiskehelse og Miljø AS, 1. august 2019, skriver de i meldingen.

Skal drives seperat

Både Fomas og Åkerblå tilbyr ifølge selskapet tjenester til Havbruksnæringen innenfor miljø og fiskehelse, men i hver sine geografiske områder. De legger til at Åkerblå tilbyr også tekniske tjenester.

- Åkerblå Group har hovedkontor på Frøya i Trøndelag fylke og har avdelingskontorer fra Tromsø til Ålesund. FoMAS har hovedkontor i Haugesund og leverer tjenester i Hordaland, Rogaland og Agder, forklarer de.

De legger til at Fomas Fiskehelse og Miljø AS består som eget AS og kommer til å blir drevet separat med dagens ansatte og administrasjon, og at daglig leder i FoMAS, Henriette Alne, fortsetter i sin stilling.

-   Selskapene kommer til å samarbeide om administrative system og utnytte hverandres kompetanse. Dette vil gi mulighet til å styrke tjenestene og levere et mer helhetlig tilbud til havbruksnæringen, skriver de.

Velfungerende samarbeid

Alne forklarer at med Åkerblå som hovedeier vil selskapet tilgang til et større faglig nettverk, produkter og systemer som skal komme kundene til gode.

– Oppkjøpet av Fomas styrker oss både geografisk på Vestlandet og faglig. Fomas har meget faglig dyktige ansatte og en stabil god kundebase, sier Roger Sørensen, daglig leder i Åkerblå Group. 

Avsluttningsvis forklarer Henriette Alne og Roger Sørensen at selskapene allerede har et velfungerende samarbeid, og at de ser frem til at dette vil styrkes ytterligere i tiden fremover med felles eiere.