Fiskehelsetjenesten FoMAS har ansatt ny daglig leder som skal starte på nyåret. Henriette Alne vil ha sin kontorplass i Haugesund. Foto: privat.
Fiskehelsetjenesten FoMAS har ansatt ny daglig leder som skal starte på nyåret. Henriette Alne vil ha sin kontorplass i Haugesund. Foto: privat.

Fomas har ansatt ny daglig leder

Henriette Alne (36) er ansatt som ny daglig leder i FoMAS med kontorplass i Haugesund, og overtar for Solveig Nygaard. Men hun starter ikke før på nyåret. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Henriette Alne har jobbet som fôrkoordinator hos Marine Harvest Norway region Nord fra 2010 til 2016, avbrutt av to år i Canada med oppdrag innen fôr. De siste årene var Henriette områdeleder for matfiskproduksjon i Marine Harvest Region Nord. 

- Jeg gleder meg til å starte som daglig leder i FoMAS. Det er en spennende mulighet for meg og jeg er glad for at FoMAS ønsker å ha meg og min kompetanse med på laget, sier hun til Kyst.no. 

Begynner på nyåret

Alne starter i jobben 14. januar 2019. Hun er født og oppvokst i Vindafjord kommune, og har mastergrad i akvakultur innen økonomi og fiskeernæring fra Ås. I tillegg har hun PhD i fiskeernæring fra Ås.

Først og fremst gleder 36-åringen seg til å bli kjent med de som jobber i FoMAS, selskapet og kundene.

- Deretter ser jeg frem til å være med å videreutvikle FoMAS og sørge for at vi også i fremtiden kan være en viktig bidragsyter til en bærekraftig oppdrettsnæring, sier hun. 

Optimal produksjon og fiskevelferd

Alne valgte å søke på denne jobben fordi hun mente det virker som en spennende stilling i et etablert og solid selskap som leverer viktige tjenester til en næring hun kjenner godt.

- Det at jeg får muligheten til å kombinere administrativ ledelse med å bruke fagkunnskapen min innen fôr/ernæring og produksjon var en avgjørende faktor for meg. Spisskompetansen min ligger litt på siden av fiskehelse og miljø som er FoMAS sitt hovedfelt, men disse faktorene henger likevel tett sammen og det tverrfaglige aspektet er viktig for å sikre optimal produksjon og fiskevelferd. I tillegg var det positivt at selskapet har kontor på Haugalandet der jeg kommer fra, selv om dette ikke var avgjørende for meg, opplyser hun.

Fomas opplyser på sine nettsider at de fornøyd med  å ha sikret seg kompetanse både innen administrasjon og fag.

- Vi ser fram til at hun skal begynne hos oss og håper også kundene våre vil være fornøyd med FoMAS under hennes ledelse, melder selskapet. 

Solveig Nygaard, veterinær og daglig leder i Fomas går over i ny rolle i selskapet. Foto: Pål Mugaas Jensen.
Solveig Nygaard, veterinær og daglig leder i Fomas går over i ny rolle i selskapet. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Ny rolle

Nåværende daglig leder Solveig Nygaard sier til Kyst.no at det skal bli bra å få inn en leder som kan ha mer fokus på administrasjon og som samtidig har spisskompetanse på fôr samt kjenner næringen godt.

- Det var 23 søkere til jobben,- flere svært godt kvalifiserte. Henriette Alne ble valgt fordi hun har god kompetanse på havbruksnæringen i tillegg til at hun har både skolering og erfaring i administrasjon, sier Nygaard, som går over i ny rolle som faglig leder når Alne er på plass til neste år. 

- Jeg går over til stillingen faglig ansvarlig. Ny daglig leder skal ta administrasjon og personal, har Nygaard uttalt til Kyst.no tidligere.

Årsaken til at hun nå trer av som daglig leder er at FoMas har økt jevnt i aktivitet og omfang, og trenger en egen administrator. 

Flytter sørover

På fritiden liker Alne å holde seg i aktivitet, mest i form av å gå tur eller jogge.

-  Liker ellers både hagearbeid og kokkelering. Leser også gjerne en god bok og liker å reise på korte og lange turer i inn- og utland. Jeg er 36 år, gift og har en gutt på snart 1 år, sier hun.