Emiliano Pinori, er ny FoU-leder i Steen-Hansen

Han er ny FoU-leder i Steen-Hansen

Steen-Hansen legger inn et ekstra gir og har ansatt Emiliano Pinori (51) til å lede utviklingsavdelingen i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Emiliano er fra Italia og har en doktorgrad i kjemi og molekylær biologi fra Gøteborg universitet. Over det siste tiåret har han ledet en rekke forskningsprosjekter fokusert på materialer for marin sektor på vegne av Sveriges forskningsinstitutt, RISE, hvor han som forretningsutvikler og senior scientist blant annet har stått bak banebrytende teknologi innen lav-utslipps groeforebygging.

- Vi er svært stolte for å få Emiliano med på laget vårt. Han bringer med seg en unik erfaring og et nettverk som vil komme til god anvendelse; vi skal nå våre ambisiøse mål for bærekraft og utvikling til kunder som stiller stadig større krav til miljø, dyrevelferd og kvalitet. At vi kan rekruttere fra øverste hylle innen forskningsmiljøene gir oss den kompetansen og driven vi trenger for å skape gode løsninger for fremtiden, sier Ulrik Ulriksen, CEO i Steen-Hansen Group.

Steen-Hansen har et moderne utviklingslaboratorie, blandt annet med en egen HALT – lab (Highly Accierated Lifetime Testing), hvor eksperimentell utprøving og fremtidige produkter er i fremvekst. 

Skal jobbe med FoU

De skriver at de først på markedet med kobberfrie produkter for havbruk, første antifoulingprodukt godkjent i Europa under BPR og utvikling av NetCare kvalitetsstandard for notbehandlig er noen av de viktigste milepælene de siste årene. 

Dr. Pinori vil således få ansvaret og utfordringen med å løfte FoU – arbeidet enda noen hakk.

- Jeg er begeistret for muligheten til å jobbe sammen med Steen-Hansen – teamet, både i Norge og Chile. Mitt første bekjentskap med selskapet var tilbake i 2014, mens jeg jobbet med LEAF – prosjektet (Low emission antifouling) Dette ble til et langt samarbeid hvor meg selv og RISE gikk inn i flere av prosjektene til Steen-Hansen, både som problemløser og innovasjonspartner,  sier Emiliano Pinori, påtroppende FoU-leder i Steen-Hansen. 

Han ser spesielt frem til å få jobbe tett på kundene til Steen-Hansen, næringen er fremoverlent og opptatt av å finne gode løsninger.

- Jeg tror mange av svarene ligger i en holistisk tilnærming til miljø, fiskevelferd og ren not, der forebyggende teknologi vil være førstevalget, legger han til.