Fôrflåten skal leveres nå i desember, og blir fraktet til Spania. Foto: ScaleAQ
Fôrflåten skal leveres nå i desember, og blir fraktet til Spania. Foto: ScaleAQ

Årets siste fôrflåte fra ScaleAQ fraktes til Spania

Den er den åttiende i rekken av flåter bygget av ScaleAQ på verftet Stal Complex i Polen.

Publisert

Flåten er av typen Nova 450, måler 30 × 18 meter og har en Hs på hele 5,3. Flåten skal fôre tre ulike typer fisk og har derfor en spesialtilpasset siloløsning for å skille de ulike fôrtypene. Den blir levert med ballastsystem, infrastruktur og programvare tilpasset fjerndrift. Ettersom flåten skal fjerndriftes er ikke behovet for mannskapsfasiliteter stort, men den er utstyrt med én lugar, kjøkken og oppholdsrom.

- Dette er den andre av to identiske flåter vi har kjøpt fra ScaleAQ. Designet kombinert med høy Hs gjør at den er en ideell flåte for våre utfordrende sjøforhold på Spanias østkyst. Designet kom seg gjennom en kraftig storm (Gloria) i januar 2020 uten noen strukturelle skader. Siden vi har oppdrett av flere ulike arter per lokasjon, kreves det en høy grad av fleksibilitet, og ScaleAQ var i stand til å tilrettelegge og imøtekomme en tidssensitiv leveringsplan, forteller Michael O’Malley, Farm Operations Manager, Andromeda Group til Kyst.no

- Prosjektavdelingen i ScaleAQ har gjort en god jobb med å holde prosjektets tidsplan med tanke på effekten av Covid-19 dette året, og kommunikasjonen i byggefases var utmerket. Vi ser frem til å få flåten fortøyd i sitt nye hjem på lokasjonen Campello North, som ligger 22 km nordøst fra havnen i Alicante, forteller han videre.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk