Gråkjær bygger en av Nordens største landbaserte anlegg for Fredrikstad Seafood. Foto: Gråkjær.

Fredrikstad Seafood flere måneder forsinket etter prosjekteringsfeil

Det landbaserte anlegget til Fredrikstad Seafood er blitt flere måneder forsinket etter en prosjekteringsfeil. Sammen med entreprenøren Gråkjær er de nå enige om å få fremdrift i byggingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

En feil-fundamentering har fått byggingen av det landbaserte anlegget til Fredrikstad Seafood til å gå i stå. Ifølge avisen Demokraten er det nå en tvist rundt hvem som har ansvaret.

Daglig leder Eirk Heim vil ikke overfor Kyst.no ta stilling til hvem som har ansvaret for feilfundmenteringen.

- Spørsmål om hvem som er ansvarlig må gå videre som en egen sak, og den uttaler vi oss ikke om i media, sier han til Kyst.no.

Blitt enige

Erik Heim, administrerende direktør i Fredrikstad Seafood AS.

Men på tross av dissensen rundt ansvaret for feilen, er de enig om at byggeprosessen skal gå videre.

- Partene har blitt enige om hvordan prosjektet skal gå videre basert på omprosjektering nå i vår. Det har medført at vi er noen måneder forsinket, men partene har nå felles fokus på fremdrift.

Han legger vekt på at arbeidene starter opp igjen i disse dager.

- De øvrige delene av prosjektet går som planlagt og vi ser nå fremover i forhold til å få opp hele anlegget som planlagt.

Han presiserer at de ikke har beskyldt entreprenøren for noe.

- Det kom en henvendelse fra en journalist som hadde fått informasjon om saken. Jeg bare bekreftet det som journalisten allerede visste, at det har vært feilprosjektering og som en konsekvens av dette, en tvist som løses mellom partene.