«Frøy Senja» i fint driv.

Frøy med rekordinntjening i Q3

Frøy rapporterer om sin høyeste kvartalsinntekt og driftsresultat noensinne, men påpeker at lakseskatten kan få konsekvenser for dem også.

Publisert Sist oppdatert

Frøy økte omsetningen til 614 millioner kroner i tredje kvartal sammenlignet med 457 millioner kroner i Q3 i fjor. De opplyser at inntekter fra faste kontrakter og rammeavtaler økte med 27 prosent sammenlignet med Q2 2021.

- Jeg er glad for å se den sterke ytelsen i både brønnbåt- og servicesegmentet vårt i tredje kvartal, sier Tonje Foss, administrerende direktør i Frøy ASA i en børsmelding.

CEO i FRØY, Tonje Foss er glad for at Frøy kan vise til rekordinntjening i tredje kvartal, til tross for høy inflasjon og drivstoffpriser.

- Til tross for høy inflasjon og drivstoffpriser fortsetter vi å øke både vår topplinje og driftsresultat. Redusering av biologisk risiko og kostnader er våre kjerneprioriteringer. Jeg er stolt av alt hardt arbeid som teamet vårt har vist i kvartalet, sier Foss.

Lakseskatten bekymrer

Den 28. september 2022 foreslo den norske regjeringen å innføre en ny grunnrenteskatt på lakse- og ørretoppdrett på 40 % med virkning fra januar 2023.

- De kortsiktige konsekvensene, etter det nye forslaget, har vært en bredt anlagt investeringsstopp blant norske lakseoppdrettere. Hittil har aktiviteten holdt seg høy og på linje med normal sesongvariasjon. De stansede investeringene i nye smoltanlegg, slakteanlegg og annet oppdrettsinfrastruktur vil trolig påvirke fremtidig vekst i Norge også innenfor Frøys segmenter, dersom de ikke reinitieres. Mindre attraktive forhold i Norge forventes å fokusere flere investeringer på andre oppdrettsregioner i utlandet, opplyses det.

Rederiet skriver at i løpet av 3. kvartal har Frøy fortsatt investeringer i nye effektive og mer miljøvennlige fartøy.

- Vi fortsetter å jobbe med digitalisering og bygge opp vår base av rundt 800 spesialiserte servicepersonell og vil aktivt bistå lakseoppdrettere med effektive og bærekraftige løsninger uansett hvor de velger å vokse, skriver selskapet.

Andre høydepunkter fra kvartalet:

  • EBITDA ekskl. gevinst ved salg av eiendeler på 197 millioner kroner (3. kvartal 21: 183 kroner million)
  • Etterslep 30.09.22 på ca. 6,2 milliarder kroner inkludert opsjoner (30.09.21 ca. 6,1 milliarder kroner)