«Gåsø Odin» har en lengde på 85,4 meter og en bredde på 20 meter. Til sammenligning har «Gåsø Høvding» en lengde på 83,2 meter og en bredde på hele 30,9 meter.

Tjente mer på sine 16 skip

- Økningen var hovedsakelig drevet av økte inntekter i service- og sjøtransportsegmentet, melder Frøy.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kom Frøy med sin rapport for andre kvartal. Der fremkommer det at selskapet omsatte for 518,1 millioner i andre kvartal (NOK 506,7 millioner).

- Økningen var hovedsakelig drevet av økte inntekter i service- og sjøtransportsegmentet, skriver selskapet.

EBITDA i kvartalet beløp seg til 170,8 millioner kroner (NOK 153,6 millioner). Selskapets resultat etter skatt for 2. kvartal endte på 62,7 millioner kroner (42,3 millioner kroner).

Frøy skriver at de hadde en kontantstrøm fra investeringsaktiviteter på minus 301,8 millioner kroner i kvartalet, og kommenterer at investeringer i andre kvartal var knyttet til siste avdrag til verftet på «MS Gåsø Odin» og avdrag på de andre fartøyene under konstruksjon.

16 fartøy i drift

Frøy driftet 16 brønnbåter ved utgangen av kvartalet, samme antall som ved utgangen av Q2 22. 1966-bygget «MS Sørdyrøy» ble solgt i april for et samlet vederlag på 3,7 millioner kroner, mens nybygget «MS Gåsø Odin» kom i drift i løpet av kvartalet. 15 av 16 brønnbåter opererte på faste kontrakter og rammeavtaler, mens 1 fartøy opererte på spotmarkedet ved utgangen av kvartalet.

Frøy skriver at de ser fortsatt positiv etterspørsel etter sine tjenester. Selskapet har blitt kjøpt opp av Goldman Sachs, som har gjennomført et tvangserverv av alle resterende aksjer i Frøy. 

Hele kvartalsrapporten til Frøy kan leses her.