Tonje Foss går fra jobben som strategidirektør i Enova til adm. dir i Frøy ASA

Ny administrerende direktør i FRØY ASA

Tonje Foss er ansatt som ny administrerende direktør i FRØY ASA. Foss tiltrer i løpet av første kvartal 2022, og etterfølger Helge Gåsø. 

Publisert Sist oppdatert

Tonje Foss kommer fra stillingen som strategidirektør i Enova. Fra 2017 til 2020 var hun regiondirektør i Atea for region Nord. Hun har 19 år erfaring fra oljebransjen fra ulike stillinger og selskaper, blant annet Kværner, Schlumberger og Aker BP. Foss har erfaring fra styret i styrer i Det Norske Oljeselskap og SalMar, og er i dag styremedlem i Sparebank 1 SMN.

Akvaserviceselskapet har nesten 700 ansatte.

I en pressemelding fra Frøy heter det at Helge Gåsø vil fortsette som aktiv medeier i selskapet, og vil ta en posisjon i styret etter hvert.

– Tonje Foss kommer med mer enn 20 års bransjeerfaring fra oljebransjen, IT-bransjen, og som strategisk rådgiver innen grønne bransjeløsninger. Som langsiktig aksjonær og gründer av FRØY tror jeg det tiden er inne for å overlate roret til en ny kaptein, som kan sørge for at selskapet fortsetter å levere vekst og verdiskaping for sine aksjonærer, sier Gåsø.

Den nye posisjonen til Tonje Foss medfører samtidig at hun fratrer sitt styreverv i styret i SalMar ASA med umiddelbar virkning.

SalMar skriver at nytt styremedlem vil bli valgt inn senest på første ordinære generalforsamling i juni 2022.