Risnesbåten Grimen overleveres Helgeland Oppdrettservice

I Bergen havn ligger nå et av Norges mest velutstyrte servicefartøy i sin kategori. Fartøyet er levert av Risnes Marine Craft og overrekkes i dag på Vågen til Helgeland oppdrettsservice AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet er Risnesbåt type Helgøy 15 en katamaran med skrog og overbygning i aluminium. Den tilfredsstiller alle krav fra Sjøfartsdirektoratet. Fartøyet er bygget på egne tegninger og design.

- Grimen er vår båttype Helgøy 15 en avansert utstyrt servicebåt, designet for å betjene alle tenkelige og utenkelig operasjoner tilknyttet installasjoner i og ved sjø. servicebåt 15 meter lang og 10,5 meter bred, med en marsjfart på ca 10 knop, melder selskapet i en pressemelding.

Båten er utrustet for tunge løft under stabile arbeidsforhold. Helgøy 15 har skroglinjer som gjør den lettmanøvrert. Den er godt teknisk utstyrt, med blant annet ROV, to nettvaskere, store vinduer for maksimal oversikt og en kraftig kran. I design av fartøyet har en lagt vekt på høy trivselsfaktor, med tre enkeltmannslugarer, som alle har ege dusj og toalett. Helgeland oppdrettservice er et nystartet selskap som skal levere servicetjenester til oppdrettsnæringen.

Selskapet er et samarbeid mellom oppdrettsselskapene GIFAS, Kvarøy Fiskeoppdrett AS og Selsøyvik Havbruks AS, og er opprettet for å kjøpe, eie og drifte båten.

- Helgeland oppdrettsevice har allerede sikret seg gode kontrakter og går rett inn i daglig drift straks den ankommer hjemmehavnen i Kvarøy. Den skal blant annet brukes i forbindelse med arbeidsoppgaver som for eksempel fortøyningshåndtering, avlusning og inspeksjon av nøter. Dette øker sikkerheten og forutsigbarheten i vårt nærområde i dette arbeidet, sier Gjermund Olsen, daglig leder i Helgeland Oppdrettservice.

Risnes Marine Craft har stor interesse for utvikling av sine leveranser.

Grimen er av båttypen Helgøy 15. Den er en avansert servicebåt, designet for å betjene alle tenkelige operasjoner, melder Risnes Marine Craft.
Grimen er av båttypen Helgøy 15. Den er en avansert servicebåt, designet for å betjene alle tenkelige operasjoner, melder Risnes Marine Craft.

- Vi ser potensialet for utvikling i ethvert prosjekt. Risnes Marine Craft har som øverste mål å levere de beste båtene, der brukervennlighet, kvalitet og nytenking står i fokus. Med årelang erfaring fra båtdesign og båtbygging skal RMC tilføre økt brukseffektivitet og sikkerhet på en måte som både fornyer og bevarer Risnesbåtene, melder de.

Selskapet benytter profesjonelle eksterne aktører i utviklingen av modellene sine. Skipsingeniør og daglig leder Ronald Refvik Hellenes og industridesigner Bård Arnesen i Melk Design jobber tett på kundene for å gi fartøyet optimale funksjoner og vakre linjer. Alt tegningsarbeid er utført Glesvær Ship design, Sotra. Risnes Marine Craft as er en fortsettelse av Risnes Sønner og har kontor i Rosendal, og på Os.

Risnesbåtene har gjennom mange år vært den mest solgte arbeidsbåten i oppdrettsnæringen og rundt 150 båter har blitt levert til ulike oppdretts selskaper gjennom årene. Både norske og skotske så vel som kunder fra Shetland har verdsatt den kvalitet båtene har vært et kjennetegn for. Risnesbåtene lever videre gjennom Risnes Marine Craft sin satsing på kvalitet og innovasjon. Tradisjonelt sett har Risnesbåter blitt bygget i stål, men leverer nå skreddersydde fartøyer til kunder i både aluminium og stål.