Global Sushi Challenges prosjektleder Mika Tomiyama har æren av å dele ut konkurranseuniformene. Foto: Norges Sjømatråd.
Global Sushi Challenges prosjektleder Mika Tomiyama har æren av å dele ut konkurranseuniformene. Foto: Norges Sjømatråd.

Nervøs før finalen i Global Sushi Challenge

Årets norske Global Sushi Challenge finalist Mark Jayson er både nervøs og forventningsfull, før han representerer Norge og skal bære flagget på brystet. Men Jayson lover å gi jernet, i knallhard konkurranse mot de ypperste sushikokkene i verden, skriver Norges Sjømatråd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For første gang noensinne arrangeres en Global Sushi Challange finale. I sushiens opprinnelseland skal den knalltøffe konkurransen arrangeres. Norges bidrag er Mark Jayson fra Alex Sushi i Oslo, som skal kjempe imot 13 andre finalister i Tokyo.

Hoveddommer Kazato-san (t.h) annonserte at 'svart-belte' i sushi kommer som neste prosjekt i fremme av sushikvalitet med god hygiene og eksellent håndtverk. Foto Norges Sjømatråd.
Hoveddommer Kazato-san (t.h) annonserte at "svart-belte" i sushi kommer som neste prosjekt i fremme av sushikvalitet med god hygiene og eksellent håndtverk. Foto Norges Sjømatråd.

Les også: Sushisalget økte 220 prosent

På sine Facebooksider skriver Norges Sjømatråd at akkurat nå har de 14 finalistene pre-meeting med arrangør og dommere om konkurranseregler og plan for dagen. Forberedelser til konkurransen starter i morgen.

Norsk Fiskeoppdrett redaktør og journalist Pål Mugaas Jensen er i Japan, og vil melde frå den spennende sushi-finalen som går av stabelen onsdag.

Les også: Sushi NM gikk av stabelen i helgen