Grieg Seafood velger norsk teknologi for sitt Canadiske datterselskap i søken etter å finne best mulig løsning for sanntidsovervåking av biomasse og fiskehelse. Foto: Optoscale

Inngår kontrakt med Grieg Seafood BC

OptoScale tar med denne avtalen et strategisk viktig steg i sin internasjonale kommersialiseringsprosess for å bli den ledende aktøren globalt på sanntidsanalyser av fiskehelse og biomasse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det er for oss en stor og svært viktig milepæl at Grieg Seafood BC har valgt vårt system for sanntidsanalyser av fiskehelse og biomasse. At vi som en av to globale aktører er invitert til å være partner i fullskalaprosjektet som er insitiert av Grieg Seafood sitt hovedkontor i Norge, er nok et bevis på at vi er ledende på teknologi og leveranser av analyser for havbruket globalt, sier Sven J. Kolstø, CEO og gründer av OptoScale AS
- Vi er på en spennende digitaliseringsreise og vi tror denne teknologien vil gjøre det mulig å produsere laks med lavere miljøavtrykk, bedre fiskevelferd og bedre kvalitet i årene som kommer. At vi har valgt OptoScale som en av to leverandører for vår fullskalatest som gjennomføres i Canada og i Norge, er fordi vi anser at de har en ledende teknologi og leveransemodell. Dette gir oss som prosjekteiere det aller beste grunnlaget til å sikre at vi for fremtiden kan gjøre best mulig valg for beslutningsstøtte i vår produksjon nasjonalt og internasjonalt, sier Knut Utheim, CTO i Grieg Seafood ASA.

- At vår teknologi og leveransemodell blir anerkjent av Grieg Seafood og sådan invitert inn i dette prosjektet, er en anerkjennelse på at vi jobber riktig og leverer merverdi til våre kunder i form av teknologi og en kundeorientert leveransemodell. Spesielt gøy er at hele leveransen utvikles, produseres og driftes fra vårt kontor i Trondheim, sier Terje A. Vestad, COO i OptoScale AS.