Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame under Aqua Nor 2023.
Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame under Aqua Nor 2023.

Grieg Seafood ønsker samme behandling av laks som gass

Oppdrettsselskapet mener den reelle inntekten bør ligge til grunn for skatteavregningen og drar paralleller til hvordan Finansdepartementet har behandlet skattlegging av gass.

Publisert Sist oppdatert

Mandag gikk fristen ut for innlevering av høringssvar til regjeringens forslag om å benytte et prisråd og ta utgangspunkt i normpris, ved utregning av grunnrenteskatt på havbruk. Grieg Seafood er en av mange som tirsdag har uttrykt motstand mot et slikt organ. 

- Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum har ved flere anledninger uttalt at det er den reelle inntekten som skal legges til grunn for grunnrentebeskatningen. Det tror vi dem på. Vår vurdering er imidlertid at et prisråd, slik høringsforslaget legger opp til, vil slå urimelig ut, med høy sannsynlighet for overbeskatning, skriver Grieg i åpningen av sitt høringssvar.

- Slik vi ser det er slakting og salg av laks for komplekst og for lite homogent til at det i det hele tatt er mulig å operere med normpriser og normkostnader. Det finnes ikke én markedsverdi på laks, heller ikke for fisk av lik størrelse og kvalitet, legger de til.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk