Viktigste moment for Nordea er at Grieg Seafood opprettholder målet om 100 000 tonn neste år. Foto av Griegs hovedkvarter i Bergen: Grieg Seafood.

- Over forventningene for Grieg

- Grieg Seafood rapporterte et Q3-resultat over forventningene denne morgenen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De påpeker at resultatet er drevet av høyere EBIT-marginer per kilo og marginalt høyere volum enn forventet.

- EBIT per kilo i Rogaland var imidlertid vesentlig lavere enn vi forventet og falt fra 27 kroner per kilo til et svakt negativt resultat for regionen. For de andre regionene var resultatene bedre enn forventet.

Det viktigste budskapet fra selskapet i denne rapporten er i Nordeas øyne at Grieg opprettholder sin kommuniserte volum-guiding på 100 000 tonn i 2020.

- Sammenlignet med forventningene våre, kommer imidlertid en større andel av veksten på 18 000 tonn fra ikke-norske virksomheter, dette innebærer en høyere risiko da vi har sett at risikoen er vesentlig høyere for operasjonene i UK og Canada, skriver Nordea.

Selskapet kommuniserer også en ambisjon om 150 000 tonn fisk i 2025. Dette skal oppnås ved ytterligere optimalisering av eksisterende drift og oppkjøp.

- Realismen i denne ambisjonen er avhengig av hvor mye ekstra kapasitet selskapet er i stand til å skaffe seg. Etter Q3-rapporten forventer vi å øke estimatene våre for 2019 med 1-3 % og forventer en positiv kursreaksjon i dagens handel, hovedsakelig på grunn av «bekreftelse» av målet på 100 000 tonn i 2020, konkluderer Nordea.