Det er mer enn 1000 mennesker som allerede har vært pålogget og sjekket det digitale systemet. Man vil ha deltagere fra Japan, Chile, Brasil, Kamerun, Island bare for å nevne noen. Skjermdump: HavExpo

Over 70 utstillere er påmeldt til HavExpo

HavExpo Digital blir arrangert tirsdag 23. og onsdag 24. mars. Dette blir den første fulldigitale messen for havbruks- og fiskerinæringen både i Norge og internasjonalt. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Over 70 utstillere er påmeldt for å presentere sine produkter for første gang etter nedstengingen av samfunnet. Dessuten vil det i løpet av disse to dagene bli holdt over 70 ulike foredrag innen forskning, innovasjon og teknologi. Dette blir en møteplass for hele bransjen. Messen er gratis for alle deltakere, og har møtt stor interesse i bransjen. 

Styremedlem Kjell Arne Møklebust i HavExpo AS sier at HavExpo opprinnelig var planlagt gjennomført som en fysisk messe 05. – 06 mai 2020 på Sotra Arena like utenfor Bergen, men ble naturlig nok utsatt pga pandemien. De måtte da tenkte nytt og annerledes.

- Pandemien har lært oss å bruke digitale plattformer på en helt annen måte enn tidligere og vi tenkte at dette også kunne være et alternativ til en fysisk messe. En digital messe gir muligheter for mange flere til å delta – ikke minst vil det geografiske nedslagsfeltet bli mye større. Dette gir utstillerne en unik mulighet til å nå mye lenger ut med sine produkter. Men det er klart vi er spent på hvordan en slik digital messe vil fungere og hvordan den blir mottatt av publikum – kanskje blir det i framtiden en kombinasjon av fysisk og digital messe, sier han.

HavExpo er en ny havbruks- og fiskerimesse, planlagt gjennomført annen hvert år, og første gang var den planlagt med 12.000 besøkende over to dager.Ved nedstenging i mars hadde vi solgt ut 94% av alt standarealet. Messen var rettet både mot norsk og internasjonalt publikum.

Det var lagt opp til et omfattende samarbeid med hotell, restauranter og puber i og rundt Bergen sentrum, og et sterkt samarbeid med Visit Bergen for å øke attraktiviteten til Bergensregionen også i etterkant av arrangementet. 

Neste HavExpo blir arrangert 10 – 11. mai 2022. For mer info eller for å logge på den digitale messen, se www.havexpo.no