Gjengen fra Nodlaks som har laget pepperkake-havfarm. Foto: Nordlaks/Facebook.

Bygget pepperkake «Havfarm» - Håper på avklaring før jul

Nordlaks-ansatte lader opp til jul og har bygget en pepperkake «Havfarm». Søknaden om utviklingskonsesjoner derimot er ikke ferdigbehandlet hos Fiskeridirektoratet. - Vi kan jo håpe på et svar før jul, sier Lars Fredrik Martinussen fra selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utgangspunktet for ideen var ifølge Lars Fredrik Martinussen at de tenkte det kunne være morsomt å legge med tegningene til årets julekort, slik at kunder og kontakter kunne lage sin egen lille Havfarm til jul.

- NSK Ship Design ble utfordret til å lage tegningene. Det vi ikke visste var at de har tradisjon for lignende i forbindelse med sitt juleverksted, så tegningene ble mye mer profesjonell og utførlig enn vi hadde sett for oss. Da kunne vi ikke la muligheten gå fra oss til å få den bygget Kommende helg blir det jo også et artig bidrag til den lokale pepperkakelandsbyen på Stokmarknes, sier han.

Les også: Vil redusere smittepress betydelig med eksponert oppdrett

Når det gjelder de ekte Havfarmene så ligger søknaden om utviklingskonsesjoner fremdeles til behandling hos Fiskeridirektoratet.

- Vi kan jo håpe på et svar før jul, men har forståelse for at dette er komplisert saksbehandling som må gjøres grundig, sier Martinussen til kyst.no.

Før helgen delte #teamnordlaks bilder av mesterverket på Facebook og ønsket alle en fin førjulshelg.

Her finner du NSK SHIP DESIGNs oppskrift.