Avtroppende havforskningsdirektør Sissel Rogne og påtroppende, Nils Gunnar Kvamstø. Fotograf: Paul S. Amundsen / Havforskningsinstituttet / UiB
Avtroppende havforskningsdirektør Sissel Rogne og påtroppende, Nils Gunnar Kvamstø. Fotograf: Paul S. Amundsen / Havforskningsinstituttet / UiB

Kvamstø blir ny direktør for Havforskningsinstituttet

Nils Gunnar Kvamstø (57) er utnevnt av Kongen i statsråd til direktør for Havforskningsinstituttet for en periode på seks år. Perioden kan forlenges én gang.

Publisert Sist oppdatert

Det melder regjeringen.no fredag.

- Havforskningsinstituttet er en sentral bidragsyter i arbeidet med å sikre en god og framtidsrettet forvaltning av våre hav og kystområder. Med Nils Gunnar Kvamstø får vi en havforskningsdirektør som vil bidra til å utvikle instituttet videre, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Nils Gunnar Kvamstø er 57 år gammel. Kvamstø er utdannet cand. scient. og dr. scient. fra Universitetet i Bergen, Geofysisk institutt. Han er i dag professor og marin dekan ved Universitetet i Bergen, der han legger til rette for og initierer tverrfaglig marin forskning, og utvikler samarbeid innen forskning, formidling og utdanning med det marine aktørlandskapet både regionalt og nasjonalt. I perioden fra 2001 til 2019 var Kvamstø instituttleder ved Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen. 

- Jeg har jo fulgt med på statsråd i dag, så det er offisielt nå. Jeg må si at jeg er utrolig glad og beæret, at jeg har fått denne tilliten av departementet, sier Kvamstø til E24.

Kvamstø sier han har en fantastisk følelse og at han nå gleder seg til å få hilset på de ansatte ved Havforskningsinstituttet på Nordnes.

En reell konkurranse

Han tiltrer stillingen fra det tidspunktet Nærings- og fiskeridepartementet bestemmer.

Sittende havforskningsdirektør, Sissel Rogne, ønsket seg seks nye år i sjefsstolen, men ble altså vraket av Nærings- og fiskeridepartementet.

- Mine gratulasjoner går til Nils Gunnar Kvamstø, og jeg ønsker han hell og lykke som havforskningsdirektør. Det har vært en reell konkurranse, som Nils Gunnar vant. Jeg er selvsagt skuffet over at det ikke ble meg, men det gledelige er at det er Nils Gunnar som overtar. Vi har samarbeider utmerket, og jeg ser frem til å jobbe sammen med Nils Gunnar, sier Sissel Rogne på HI sine sider.