Helge André Njåstad er et hett navn til ny fiskeriminister om Per Sandberg får justis på permanent basis. Foto: Stortinget.

Austevolling kan bli ny fiskeriminister

Det er langt fra sikkert Per Sandbergs utnevnelse til justisminister blir kortvarig. Nå åpnes det for at han kan få jobben fast. Da må han erstattes i Nærings- og Fiskeridepartementet, og flere peker på en austevolling kan være en kandidat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter Sylvi Listhaugs avgang som justis- og beredskapsminister i går, ble Per Sandberg innsatt i jobben, parallelt med sin fiskeriministerjobb. 

De fleste kommentatorer har ment at dette bare er et midlertidig trekk frem til man få på plass en som kan utnevnes fast i jobben, i løpet av få dager.

Nå spekuleres det imidlertid i at Per Sandberg kan få jobben fast.

Ifølge VG sier kilder i FrP at Sandberg kan bli Sylvi Listhaugs permanente etterfølger i Justisdepartementet, hvis han selv vil.

Avisen påpeker også at Sandberg har tung erfaring fra justisfeltet. Han var konstituert justisminister fra mars til juli i fjor, mens Sylvi Listhaug var i fødselspermisjon, og at han har ledet Stortingets justiskomite fra 2009 til 2013.

Dersom Sandberg blir permanent justisminister siterer også avisen kilder i partiapparatet på at Helge André Njåstad, som i dag sitter i Stortingets finanskomite, utvilsomt er den sterkeste kandidaten til å tre inn som erstatter.

Njåstad kommer fra fiskeri og havbrukskommunen Austevoll, der han ble tidenes yngste ordfører i Norge som 23-åring i 2003, et verv han hadde til 2013, da han ble innvalgt på Stortinget.

Han har også gått Fiskarfagskulen i Austevoll, allmennfaglig linje.