Njåstad om villaksdød: - Jeg sa aldri det

- Det jeg mente da, og mener nå, er at man kan både ta vare på villaksen og drive en bærekraftig havbruksnæring. Det sier stortingsrepresentant (FrP) Helge André Njåstad, som også kommenterer spekulasjonene om han skal bli ny fiskeriminister om Sandberg velger å bytte departement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter at vi her på Kyst.no skrev om spekulasjonene om at tidligere Austevoll-ordfører, nå stortingsrepresentent for FrP, Helge André Njåstad kunne være aktuell som ny fiskeriminister om Per Sandberg velger seg justiministerposten har det tatt fyr i sosiale medier.

Der har man vist til en TV2-sak fra 2009 hvor Njåstad og daværende Frøya-ordfører, Hans Støland, siteres på at «La villaksen dø ut hvis det er nødvendig for å drive oppdrett» . 

Njåstad tilbakeviser imidlertid nå disse uttalelsene overfor Kyst.no.

- Jeg sa aldri det. Bakgrunnen for saken var at kanalen hadde snakket i ordføreren i Frøya som sa han ville valgt havbruk fremfor villaksen. Ettersom jeg på tidspunktet også var ordfører i kystkommunen Austevoll spurte de om jeg ville kommentere saken. 

- Men hva sa du da?

- Jeg støttet da oppunder at havbruk var svært viktig for kystkommunen da og i fremtiden. Jeg ville snakke opp næringen, og ikke snakke ned villaksen. Det jeg mente da, og mener nå, er at man kan både ta vare på villaksen og drive en bærekraftig havbruksnæring. Det var en ekstrem vinkling fra TV2s, side da de ønsket å sette fokus på noe, legger han til.

Ikke hørt noe fra annet enn media

At han nå omtales som en eventuell kandidat til posten som fiskeriminister om Sandberg bytter beite, fnyser han nærmes av, og sier han ikke har blitt forespurt.

- Jeg har ikke tenkt tanken på å bli fiskeriminister, og spekulasjoner er ikke noe jeg forholder meg til. Vi har en flink fiskeriminister og jeg jobber som vanlig helt til en eventuell endring skulle skje. 

På spørsmål om han har fått noen indikasjoner fra noen på at han kan bli den neste fiskeriministeren, svarer han kontant.

- Jeg har ikke hørt noe om det fra andre enn media.

Per Sandberg har uttalt at han bestemmer seg «før påske» hva han gjør.