Karl Olaf Jørgensen, Hellesund Fiskeoppdrett. Foto: Arkiv.
Karl Olaf Jørgensen, Hellesund Fiskeoppdrett. Foto: Arkiv.

Gikk millioner i minus

Hellesund Fiskeoppdretts regnskap endte på 17, 5 millioner i minus for fjoråret . - Varelageret settes i null ved årsskiftene, derfor blir det minus på fjorårets regnskap, forklarer daglig leder Karl-Olaf Jørgensen.

Publisert Sist oppdatert

I 2014 endte Hellesund Fiskeoppdrett med en omsetning på rundt 26,5 millioner kr, og i løpet av ett år sank omsetningen til 17,5 millioner. Driftsresultatet til selskapet derimot sank betraktelig mer, og gikk fra omlag 3,7 millioner i 2014 til minus 17,5 millioner.

Nøkkeltall for Hellesund Fiskeoppdrett for regnskapsårene 2014 og 2015.
Nøkkeltall for Hellesund Fiskeoppdrett for regnskapsårene 2014 og 2015.

Denne summen tilsier like mye i minus på driften som omsetningen. Dette forklarer daglig leder Karl Olaf Jørgensen er grunnet regnskapstekniske forhold.

- Der varelageret settes i null ved årsskiftene, slik vi har gjort tidligere år, legger han til.

Omsetningen har også falt de siste årene. Men selskapet kom likevel ut med et positivt årsresultat på grunn av svære finansinntekter på 20 millioner kroner. Det sier lederen er grunnet aksjeutbytte og ulike konsernbidrag.

Nesten ikke vareforbruk

Hellesund eier også 75 % av Korshavn havbruk.

Omsetningen til Korshavn havbruk kom på 28 millioner kroner og driftsresultatet på 22,6 millioner. Selskapet hadde da nesten like mye i pluss på driften som omsetning, men nesten ikke vareforbruk.

Nøkkeltall for Korshavn Havbruk for regnskapsårene 2014 og 2015.
Nøkkeltall for Korshavn Havbruk for regnskapsårene 2014 og 2015.

- Dette må ses i sammenheng med et annet datterselskap - SørVest Laks A/SD, sier Jørgensen kort.

Han sier videre at begge selskapene kan vise til gode lusetall og påpeker at de ikke har problemer med lakselus. Jørgensen opplyser også at selskapet har investert i nye båter, merder og annet normalt driftsutstyr.