Fra venstre: Teknisk sjef Jacob Hoseth i Stranda Prolog, administrerende direktør Sven Amund Fjeldvær i Lerøy Midt og produksjonsdirektør Frode Arntsen i Lerøy Midt. Foto: Stranda Prolog

Stranda Prolog med sin største kontrakt noensinne

Stranda Prolog i Kristiansund skal levere utstyr for flere titall millioner til Lerøy Midts nye fabrikk på Jøsnøya i Hitra. Avtalen ble undertegnet onsdag, og er den største enkeltkontrakten Stranda Prolog noen gang er tildelt. Leveransen omfatter blant annet skruetanker for utbløding og kjøling og en flåte med utstyr for pumping av levende fisk og behandling av returvann.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Stranda Prolog i Kristiansund skal levere utstyr for flere titall millioner til Lerøy Midts nye fabrikk på Jøsnøya i Hitra. Avtalen ble undertegnet onsdag, og er den største enkeltkontrakten Stranda Prolog noen gang er tildelt. Leveransen omfatter blant annet skruetanker for utbløding og kjøling og en flåte med utstyr for pumping av levende fisk og behandling av returvann. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Lerøy Midts nye fabrikk på Jøsnøya i Hitra skal stå ferdig i mai 2018. Den erstatter to mindre anlegg i samme kommune. Bygningene får et areal på 10.000 kvadratmeter. Antall ansatte blir rundt hundre. Med to skift får fabrikken en kapasitet på 150.000 tonn i året.

Stranda Prolog har sin hovedbase på Dale i Kristiansund. Bedriften sysselsetter rundt 60 personer, og har de siste årene hatt betydelig vekst.

Administrerende direktør Klaus Hoseth i Stranda Prolog er på reise i Australia. Han uttaler følgende:

- Vi har samarbeidet godt med Lerøy i mange år. De er en stor kunde av oss. Derfor er vi kjempeglade for og stolte over at de valgte oss til dette prosjektet.

- Dette er en betydelig kontrakt. Den er strategisk viktig for oss. Vi har som mål å være en stor leverandør til oppdrettsnæringen. Derfor betyr det mye for oss å få slike oppdrag. Lokalt betyr det arbeidsplasser og aktivitet.

- Flåteløsningen er den første i sitt slag, og representerer en helt ny måte for å koble sammen sjø og land. Konseptet er utviklet i samarbeid med Lerøy, og bygger blant annet på kunnskapene vi skaffet oss i da vi utviklet HelixiR.