Dette er den nye båten laget for ROV Respons av Hukkelberg Boats.

Overleverte ny inspeksjonsbåt

ROV Respons har fått et nytt verktøy for sin virksomhet med det svært hurtiggående ROV-fartøyet fra Hukkelberg Boats. 

Publisert Sist oppdatert

Båten skal brukes i hovedsak som plattform til ROV-oppdrag, samt en rekke andre tjenester i forbindelse med dette. Harald, som er oppkalt etter bestefaren til en av grunnleggerne - Espen Odland Mørch, får hjemmehavn i Leirvik. Båten er verftets bygg nummer 209.

- Det er lagt vekt på å kunne utføre lengre operasjoner og overbygget inneholder både pantry og hvilebenker i eget avlukke, melder Tore Hukkelberg i en pressemelding.

- I valget av båt har vi lagt vekt på å bruke en leverandør vi kjenner godt fra tidligere, sier Espen Odland Mørch. 

- Med det nye verktøyet og kapasiteten det vil gi, kan vi imøtekomme markedets behov på en bedre måte. Vi gleder oss til å ta i bruk den nye båten og jobbe videre for eksisterende og nye kunder, legger han til.

Designet er av type FF 37 og har en lengde på 11,6 meter. Den er utrustet med blant annet kontrollstasjon for ROV, kapstan, kran og høytrykksvasker.

Svært hurtiggående

Hukkelberg Boats har levert mange båter med vannjet som fremdriftsløsning. FF 37 har twin Hamilton HJX27 jetter som er koblet til Yanmar motorer med ZF girbokser. Under prøvetur har båten hatt hastigheter over 42 knop. Fartsegenskapene gir bedre drivstofforbruk og følgelig lavere driftskostnader i følge selskapet. Å kunne nå lengre på kortere tid, kan være viktig i hasteoppdrag. Båten har et dynamisk styresystem som gjør det enklere å håndtere båten i krevende forhold. 

Utstilt under Aqua Nor 

- Vi er svært stolte av å levere denne båten til ROV Respons.  Å få denne kontrakten er en fjær i hatten for oss. Dette viser at hardt og målrettet arbeid med å utvikle båtmodeller for havbruksnæringen har vært riktig. Båten blir å se under vår havnestand under Aqua Nor i Trondheim. Der vil også presentere flere nye spennende design som vi har under bygging,  sier Øyvind Hukkelberg avslutningsvis.