Fra venstre: Matt Geen fra Matt Geen Consulting; Stuart Ferguson, Aqua Pharma; Ashleigh Kitchiner, APEM; Stephen Mark, S og A Techs; Steve Ellis, Industrial Noise & Vibration Centre; Ian Jamieson, Pulcea, på prøvestedet.

Har fullført uttesting for nytt konsept for behandling av lakselus

Skottland: Et nytt konsept for behandling av lakselus som er under utvikling, kombinerer bruk av hydrogenperoksidbehandling og sonisk teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Det multinasjonale konsortiet bak BREEZE-initiativet gjennomførte de ukelange forsøkene på et Scottish Sea Farms-anlegg på Shetland i Skottland, kommer det frem i en pressemelding.

De skriver at forsøkene validerte modellering som allerede er utført og har vist at sonisk teknologi for å behandle fisk mot lakselus kan operere trygt i et åpent marint miljø.

Uttestingen har foregått hos Scottish Sea Farms på Shetland.

BREEZE kombinerer eksisterende hydrogenperoksidbehandling levert av Aqua Pharma Group med den soniske teknologien utviklet av den britiske innovatøren Pulcea for å forbedre effektiviteten til fjerning av lakselus fra fisk i det de beskriver som en skånsom behandling.

En biologisk opprenskningsprosess etter behandling ved bruk av enzymer fremskynder deretter nedbrytningen av hydrogenperoksydet til oksygen og vann, noe som gjør systemet egnet for bruk selv i miljøsensitive områder, skriver Fishfarmingexpert, Kyst.no søsternettsted. Les hele saken der.