Sunneva Ósk Gudmundsdóttir er utnevnt som ny kvalitetssjef for landbasert fiskeforedling i selskapet Samherji. Foto: Samherji.

Får ny kvalitetssjef for landbasert fiskeforedling

Sunneva Ósk Gudmundsdóttir er utnevnt som ny kvalitetssjef hos Samherji. Hun erstatter Elvar Thorarensen, som trekker seg av helsemessige årsaker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Elvar Thorarensen trekker seg som kvalitetssjef for landbasert fiskeforedling i islandske Samherji. Dette melder selskapet på sine nettsider.

Gudmundsdóttir som erstatter han har en grad i fiskerievitenskap fra Universitetet på Akureyri og har jobbet med kvalitetskontroll ved Samherji de siste tre årene. Hun bor på Akureyri sammen med Omar Thorri Gunnlaugsson, og de har to barn, skriver selskapet i meldingen. 

Selskapet forteller videre at Torarensen har jobbet hos Samherji gjennom hele karrieren. Han begynte i avdelingen for HR, men ble deretter utnevnt til kvalitetssjef og hadde den stillingen i 25 år. Thorarensen har alltid arbeidet med integritet og vært internasjonalt ledende innen kvalitetskontroll for fiskeforedling.

Thorarensen har jobbet med kvalitetsspørsmål og revisjoner med verdens største forhandlere. De siste årene har han arbeidet flittig med å utvikle et nytt arbeidsmiljø for fiskeforedling, der sikkerhet, miljøvern og bærekraft er nøkkelfaktorer, forteller de videre. 

Samherjis fiskeforedling er anerkjent av de mest krevende kjøpere i den vestlige verden for kvalitetsprodukter, og Thorarensen har spilt en betydelig rolle i den suksessen med andre ansatte i Samherji.

Videre forteller selskapet i meldingen at Thorarensen vil samarbeide med Samherjis stab de neste månedene og bistå i prosjekter som oppstår. Thorarensens kolleger på Samherji takker ham for hans vennlige bekjentskap, lange og vellykkede samarbeid, og ønsker familien lykke til.