Sigríður Gísladóttir er ny i Åkerblå teamet og er en del av selskapets satsing på Island. Foto: Åkerblå.

Åkerblå styrker sin satsning på Island

Sigríður Gísladóttir er ansatt som fiskehelsekonsulent og vil fra 1. desember slutte seg til Åkerblå sitt team i Blár Akur. Blár Akur er et datterselskap i Åkerblå Group.

Publisert Sist oppdatert

- Åkerblå ønsker å tilby kunder på Island tjenester med samme kvalitet og bredde som det vi leverer i Norge. Dette basert på lokale ansatte som innlemmes i vårt kompetansemiljø og har støtte fra Norge. Vi ønsker å gjøre en positiv forskjell for fiskeoppdrett på Island. Derfor er vi meget tilfredse og stolte over at Sigríður har takket ja til stillingen, sier Direktør Utland i Åkerblå Group Arvid Strømme i en pressemelding.

Sigríður er utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole og behersker Norsk som sitt eget Islandske morsmål. Hun har sin første arbeidserfaring fra Sandessjøen hvor hun arbeidet med fiskehelse. Hun har siden jobbet hos MAST (Mattilsynet på Island) hvor hun blant annet har hatt ansvar for akvamedisin og jobbet med utvikling og anvendelse av regelverk. Sigríður har også representert Island i internasjonale samarbeid.

- Sigríður sin bakgrunn gjør oss trygge på at vi får en kapasitet på plass innenfor fiskehelse som kan ta et bredere ansvar og hjelpe oss å bygge et solid team på Island, uttaler Arvid Strømme

- Åkerblå fremstår for meg som en svært seriøs og viktig aktør i havbruksnæringen, som jeg med glede bidrar til å utvikle videre. Jeg gleder meg til å bli kjent med Blár Akur, Åkerblå og kundene, sier Sigríður Gísladóttir.

Sigríður er bosatt i Ísafjörður, og vil ha kontorsted her når hun ikke er ute hos kunder på besøk.