Optimar er kjøpt av Kaldbakur, men vil fortsette å betjene kunder over hele verden som et uavhengig selskap..

Islandsk investor har kjøpt Optimar

Den islandske investoren Kaldbakur kjøper Optimar. 

Publisert Sist oppdatert

Fra og med 26. februar 2024 har den islandske investoren Kaldbakur kjøpt Optimar International AS etter forhandlinger med selskapets tidligere aksjonærer, det tyske investeringsselskapet Franz Haniel & Cie. GmbH, samt Optimar AS-ledelse og ansatte, kommer det frem i en pressemelding. 

Som en del av Kaldbakurs portefølje vil Optimar fortsette å betjene kunder over hele verden som et uavhengig selskap. Optimar, med hovedkontor på Valderøya rett utenfor Ålesund, driver med automatiserte fiskebehandlingssystemer for bruk om bord på fiskefartøy, på land og innen akvakultur. 

Kaldbakur fungerer som investeringsenheten for eierne av det islandske sjømatsselskapet Samherji, et familieeid, vertikalt integrert selskap grunnlagt i 1983 som opererer en flåte av fiskefartøy, fiskeforedlingsfabrikker og landbaserte oppdrettsanlegg. Gjennom oppkjøpet av Optimar ønsker Kaldbakur å styrke sitt strategiske nettverk i regionen.

- Optimar er en pålitelig, langsiktig partner for den globale sjømatindustrien med sterke kundeforhold. Vi er spente på mulighetene partnerskapet vil bringe både Optimar og vår bredere portefølje, sa Eiríkur S. Jóhannsson, administrerende direktør i Kaldbakur.

Administrerende direktør i Optimar, Georg Saint-Denis, sa i en kommentar at Optimar er veldig fornøyd med denne avtalen og føler at dette er den rette og gode eieren for Optimar.

- Dette er litt som å komme hjem for Optimar. Selskapene kjenner hverandre godt gjennom et langt og godt samarbeid og ser dette som et strategisk vendepunkt for Optimar, sier han.