Optoscale under NASF-konferansen.

Lanserer teknologi for selvrensing av linsen på under­vanns­kamera 

Tech-selskapet har utviklet et kamera uten behov for rengjøring, noe som sikrer uavbrutte serier presisjonsdata og store fordeler for nedsenket drift.

Publisert Sist oppdatert

OptoScale, et selskap som leverer biologiske sanntidsdata gjennom kamerateknologi og AI, lanserer et selvrensende kameraglass som fjerner alger og groe uten manuell vask. 

Om OptoScale

OptoScale er en leverandør av smart kamerateknologi for havbruk, som tilbyr presise data om fiskens vekt, helsestatus og lusesmitte. 

OptoScale har en kundemasse som fordeler seg utover Norge, Island, Færøyene, Skottland, Canada og Chile. 

Selskapet tilbyr også løsninger innen dypdriftssegmentet.

 

- Løsningen frigir tid for folk i felt, og øker datafangsten i perioder der algevekst ellers hadde påvirket bildekvaliteten. For nedsenket drift gir løsningen betydelig fordeler fordi behovet for dykkere reduseres. Lanseringen bygger på forskningsbasert utvikling og omfattende testing, skriver de i en pressemelding.

Einar Wangberg, ledende hardware-ingeniør hos OptoScale

Innovasjon gjennom forskning og utvikling

- Løsningen bygger på år med forskning og testing. Vi har dessuten samarbeidet med en annen lokal teknologileverandør som er ekspert på vannbehandling, forteller Einar Wangberg, ledende hardware-ingeniør hos OptoScale. 

Han var med da OptoScale startet innovasjonsreisen i 2016, og har alltid hatt et ønske å fjerne behovet for manuell vask av bioskopet. 

- Driftsteknikere ute på anleggene har travle dager. Behovet for vask gir brudd i arbeidsflyten, men også i dataserien for produksjonssjefer som støtter seg på oppdatert info i det daglige, legger Wangberg til.