Glade jenter som deltok på Marincamp i 2019. Foto: GIGOK

Arrangerer Marincamp for ungdom

I uke 36 og 37 arrangeres det Marincamp for totalt 25 ungdommer fra kommunene Gildeskål, Meløy, Rødøy, Sørfold, Steigen, Narvik, Grane, Vestvågøy, Lurøy, Skjærstad, Fauske, Sandnessjøen og Bodø. Det blir lagt opp til to uker med opplevelser og aktiviteter knyttet til sjømatnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marinecamp er et tilbud til alle 9. klassinger i hele Nordland som er interessert og nysgjerrig på sjømatnæringen. Det blir arrangert en uke for jentene og en uke for guttene.

I løpet av disse ukene skal deltagerne på fiske på Arnøy Brygge, overnatting på Fugløy, fisking med skolebåten til Meløy vgs, Oscar Sund, besøke merder ved Gildeskål Forskningsstasjon, gjennomføre Newtonmodul på Newtonrommet på Domus Pisces, grottetur på Forstranda, kajakkpadling, sjømatkurs, leirdueskyting og mange andre spennende aktiviteter.

Marinecampen blir arrangert av Kigok (et samarbeid mellom Opplæringskontoret for midtre Nordland (OKFM) og Kunnskapssenteret i Gildeskål (KiG)) i samarbeid med lokale bedrifter og foreninger i Gildeskål. Campen er finansiert av Nordland fylkeskommune, Kigok, Salten Aqua, Nova Sea, MOWI, Helgeland Smolt og Gildeskål forskningsstasjon.