Viser ungdomskoleelever laksenæringen. Foto: Kigok.

Viser frem næringen til ungdomsskole-elever

Kigok skal arrangere Marincamp for ungdom i uke 37 og 38. - Det legges opp til to uker med opplevelser og aktiviteter knyttet til sjømatnæringen. Marincampen, som før ble kalt jenteleir og gutteleir, er et tilbud til ungdom i 9. klasse som er nysgjerrig og interessert i fiskeri og havbruk, og som vil prøve seg i denne spennende bransjen, melder de.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Alle niende-klassinger i Nordland som er interessert i å se mer på hva sjømatnæringen har å by på er invitert.

Fra fjorårets Marincamp. Foto: Kigok.

- Vi arrangerer en uke for jenter og en for gutter. Ungdommene får en aktiv uke med blant annet overnattingstur med skolebåten Salthammer, program på Newtonrommet og en hel dag på Gildeskål forskningsstasjon, skriver arrangøren.

Deltagerne skal også være med på fritidsaktiviteter i lokalmiljøet. Grotteturen på Forstranda er veldig populær, og vi kan også by på kajakkpadling, leirdueskyting og mange andre spennende aktiviteter.

- Vi håper at ungdommene som deltar på leiren vil bli gode ambassadører for sjømatnæringen og kanskje fremtidens fiskere eller oppdrettere, eller sikte mot andre viktige jobber i det marine eventyret.

Marincampen arrangeres i samarbeid med lokale bedrifter og foreninger i Gildeskål og støttes av Nordland Fylkeskommune, RENATE, Norges kystfiskerlag, Nordland Fylkes fiskarlag, Norges Råfisklag, Salten Aqua, Norges Sjømatråd, Gifas, Sundsfjord smolt og kommuner som har deltakere på campen.