Kurt Oddekalv. Foto: Skjermdump fra Youtube.

- Sett på kaffen - Første stopp Ålesund

På en fjorten dagers tur nordover fra Bergen til Troms, skal Norges Miljøvernforbund (NMF) dokumentere «mye dritt» fra oppdretterne. – Jeg forventer at vi må anmelde flere, sier Kurt Willy Oddekalv, leder i NMF til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mandag 20 juni la MS Miljødronningen på tokt. Reisen går til Troms, og skipet skal foreta undersøkelser på oppdrettsanlegg langs hele kysten.

- Første stopp er Ålesund og vi har ankommet. Nå skal vi sjekke ut noen oppdrettsanlegg for dritt før turen går videre til Kristiansund, forteller Oddekalv.

Miljødronningen reiste fra Bergen mandag. Foto: NMF/Facebook.

Gjennom de fjorten dagene nordover er flere «anleggsbesøk» planlagt og forventningene er klare fra NMF-lederen.

- Vi forventer å få filmet en del og at vi må anmelde flere oppdrettere for brudd på forurensningsloven med mer. Det er en del store anlegg oppover og jeg forventer mye dritt, konstaterer Oddekalv.

Det er ved hjelp av NMfs ROV med videokameraer og robotarm, at de skal filme forurensning i høy kvalitet ned til 2000 meter.

- Vi ønsker at lokale fiskere tar kontakt med oss i forbindelse med forurensing fra oppdrettsanlegg og skader på villfisk, skriver Kurt Oddekalv på Facebook.

NMF varsler også sin ankomst.

- Kjære oppdrettere. Da er det bare å sette på kaffen til vi kommer, skriver Arne Roger Hansen, styreleder i NMF, region Midt-Norge på Facebook.