Illustrasjonsfoto: Marine Harvest merd.

Marine Harvest fikk ja til nytt anlegg

Det ble en gledens dag for Marine Harvest etter kommunestyret i Kvænangen sa ja til nytt anlegg utenfor Spildra onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvets fikk onsdag 27 april dispensasjon fra kystsoneplanen for å bygge akvakulturanlegg på østsiden av Spildra i Troms.

- Vi ville ha tatt til følge et vedtak fra kommunestyret i Kvænangen, uansett hva som ville ha blitt vedtatt. Dette er en svært viktig beslutning for Marine Harvest i dag. Det betyr at vi kan fortsette, og vi ønsker selvsagt å fortsette vår satsning i Kvænangen, sier miljø- og myndighetskoordinator Are Moe i Marine Harvest til NRK, som først omtalte saken.

Kommunestyret vedtok onsdag formiddag å ikke ta til følge klagen fra blant annet Kvænangen fiskarlag, Sametinget og Spildra grendelag om et kommunestyrevedtak i november 2015. I vedtaket gis Marine Harvest dispensasjon fra kystsoneplanen om å anlegge akvakulturanlegg på østsiden av Spildra.

Ni stemte mot å godta klagen, mens seks stemte for.

I forkant av møtet i kommunestyret ble det tirsdag kveld holdt et folkemøte i Sørstraumen om Marine Harvest sine planer. Rundt hundre mennesker møtte opp. Mange for å vise sin motstand, og andre for å støtte Marine Harvest, skriver NRK.