Nordic Halibut slaktet 104 tonn kveite i andre kvartal av 2022.

Nordic Halibut opprettholder slaktevolumene for 2022

Kveiteprodusenten holder fast ved det estimerte slaktevolumet på 600 tonn sløyd kveite for 2022, og fortsetter planen for videre ekspansjon og utvikling av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Nordic Halibut AS publiserte tirsdag 23. august sin delårsrapport for 2. kvartal 2022, hvor de opplyser at slaktevolumet i løpet av 2. kvartal 2022 endte på 104 tonn og guidet slaktevolum for 2022 opprettholdes på 600 tonn sløyd fisk.

Selskapet bemerker at det har vært all-time høye prisnivåer drevet av økende etterspørsel i nøkkelmarkeder, og den gjennomsnittlige prisen i andre kvartal av 2022 endte på 145 kroner kiloen.

- Biologisk ytelse og utvikling i tidligfaseproduksjonen skrider frem og leverer i henhold til forretningsplan, og selskapet skriver de har med suksess tatt nye fullskala tilvekst inn produksjon med kontinuerlig god biologisk ytelse.

Les her om Mari Takle Thomassen (36) som jobber som avdelingsleder ved Nordic Halibuts avdeling Averøy: - Jeg jobber best når jeg er tett på alt som skjer

Vil produsere rundt en million ungfisk årlig

Nordic Halibuts helintegrerte verdikjede fra rogn til salg bygges steg for steg, og er organisert for å utføre selskapets vekstplan til 4 500 tonn innenfor 2026.

Nordic Halibut:

  • Driver med oppdrett av atlantisk kveite, og selskapet dekker i dag hele verdikjeden fra stamfisk til salg.
  • Hovedvirksomheten deres er lokalisert på Averøy med produksjonsavdelinger på Midsund, Askøy og Eide.
  • Salgsavdelingen er lokalisert i Bergen og derfra selges det fersk kveite til inn- og utland gjennom merkevaren Nordic Halibut.

Dagens infrastruktur og kapasiteter ved produksjonsanleggene Midsund, Askøy og Averøy er etter investeringer i løpet av 2021 og 2022 i stand til produsere 1 million ungfisk årlig, som er antall ungfisk som trengs for å produsere 4 500 tonn kveite.

I oppvekstfasen av produksjonen har selskapet i dag tre lokasjoner og vil etablere en fjerde i løpet av 2022/2023, som de mener vil muliggjøre å kunne øke produksjonen mot målet på minst 4 500 tonn kveite hvert år.

Volumoppgangen og planlagt vekst mot 2026 og 2030 mener de vil ha betydelig innvirkning på produksjonskostnader og resultater.

- Med lovende biologisk ytelse gjennom hele produksjonen, er selskapet fortsatt trygg på at skalaeffekten når målvolumer nås vil være betydelig. Gjennom oppbyggingsfasen vil selskapets resultater gradvis forbedres i takt med den økte skalaeffekten og EBITDA forventes å bli positiv i løpet av 2023, skriver de.

Les flere Kyst.no saker om selskapet her.