Kristian Kallesten Helgeland jobber som kveiteoppdretter i Sterling White Halibut. Foto: Privat.

Gikk fra laks til kveite

Kristian Kallesten Helgeland har gått fra å jobbe med lakseoppdrett til å bli kveiterøkter i Sterling White Halibut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

26-åringen er et at kveiteselskapets nyeste tilskudd og jobber ved lokalitet Kjeurda i Jøsenfjord.

Helgeland har fagbrev i akvakultur og har jobbet med fisk siden har var 17 år. Før han startet med kveite, jobbet han med laks som driftstekniker i Marine Harvest.

- Jeg synes det virker spennende å jobbe videre med kveitedrift. Det er mye på  gang her. Jeg jobber nå hovedsakelig med fôring av kveite, samt generell drift og vedlikehold på anlegget, sier han til kyst.no.

Sterling-anlegget Kjeurda er verdens største kveiteanlegg og ligger i Tytlandsvik, Jøsenfjorden i Ryfylke. I dette beskyttede sjøområdet lever fisken i omtrent tre år, til fisken har en snittvekt på fem kg og er klar til å høstes.

- Godt arbeidsmiljø

Kristian Kallesten Helgeland går fra laks til kveite, og skal være røkter på anlegget Kjeurda i Jøsenfjord. Illustrasjonsfoto: Sterling White Halibut.

På lokaliteten er det fire faste ansatte pluss en driftsleder, og ifølge Helgeland har de nå rett over 500 000 kveiter svømmende i anlegget.

- Jeg søkte på jobben fordi jeg ble fortalt at det var et godt arbeidsmiljø her, og det er den største fordelen her. De ansatte blir noe mer sammensveiset når man jobber i et mindre firma, legger han til.

  • Sterling White Halibut AS er et fullintegrert kveite-oppdrettsselskap med hovedkontor på Hjelmeland i Ryfylke. De har eget klekkeri i Rørvik i Trøndelag, påvekstanlegg i Vindafjorden i Rogaland og sjøanlegg og salg i Hjelmeland.

Les flere saker om selskapet her: