- Vi legger bak oss et sterkt 2015 med tidenes sjømateksport, og går inn i det nye året med en like eventyrlig start, sier Marit Rein. Foto: Norges Sjømatråd

Eventyrlig januarmåned for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 6,7 milliarder kroner i januar. Det er en økning på over 1 milliard kroner eller 18 prosent sammenlignet med januar i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marit Rein, fungerende kommunikasjonsdirektør.Foto: Norges Sjømatråd

- Vi legger bak oss et sterkt 2015 med tidenes sjømateksport, og går inn i det nye året med en like eventyrlig start. Nesten alle bransjer øker. Det har aldri før vært eksportert sjømat for større verdier enn i årets januar måned, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Marit Rein i Norges sjømatråd.

Hun sier til tross for et lavere volum av laks, gir sterk etterspørsel rekordhøye priser med en økning på over 20 prosent.

- Gledelig er det også å oppleve en kolossal vekst i eksporten til Spania, som har økt med 30 prosent i januar. At skreisesongen er i gang merkes godt – januar ble tidenes sterkeste i torskesektoren, legger hun til.

Opp for laks

Det ble eksportert laks for 4,3 milliarder kroner i januar. Det er en økning på 644 millioner kroner eller 18 prosent sammenlignet med januar i fjor. Gjennomsnittsprisen for fersk hel laks økte fra 44,21 kroner til 55,62 kroner per kilo. Målt i volum falt lakseeksporten med 3300 tonn til nær 73 500 tonn i januar i år. Polen, Frankrike og Spania var største mottakere av laks fra Norge.

Opp for ørret

I januar økte ørreteksporten med 124 prosent til en eksportverdi på 294 millioner kroner. Volumet økte med 3500 tonn til 6200 tonn. Hviterussland, Polen og USA var våre største marked for ørret i januar.