Arbeidsbåt til kai ved et av Lovundlaks sine anlegg. Foto: Lovundlaks.

Lovundlaks med opptur i lakseauksjon og nedtur i regnskap

- Det er oppdrett på Helgeland vi ønsker å drive med, sier en tilfreds Jacob Palmer Meland etter å ha fått tilslag på 1850 tonn MTB i lakseauksjonen. Regnskapet for fjoråret viser nedgang i både omsetning og lønnsomhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette volumet tilsvarer ca 2,4 regulære 780-tonns-tillatelser. Fra før har selskapet 4 tillatelser og driver i Lurøy kommune på Helgeland. Dermed øker de tillatelses-tonnasjen med over 50 %.

– For oss er det godt å vite at en stor del av midlene som vi nå har investert går tilbake til lokalsamfunnene langs med kysten gjennom Havbruksfondet, sier Meland videre i en pressemelding fra selskapet.

Lovundlaks forteller de lenge har jobbet med å optimalisere sin lokalitetsstruktur slik at selskapet skal kunne ha mulighet for vekst.

- Veldig mye av forarbeidet er gjort på sjø og land av andre enn oss som sitter i ledelsen i dag, vi har all grunn til å være ydmyke ovenfor de mulighetene vi nå har fått, sier Meland videre.   

Svakere 2017-tall

Regnskapet for 2017 viser en nedgang både i omsetning, driftsresultat og driftsmargin. Men man sitter likevel neppe og gråter over en driftsmargin på 37 %.

Selskapet er også solid forspent økonomisk, med en egenkapitalandel på hele 79 %

- Tilfredsstillende biologi og kostnadseffektiv produksjon, i kombinasjon med rekordstor etterspørsel etter fersk laks fra Helgeland, gjør slik at Lovundlaks kan melde om en god start på 2018, melder selskapet selv.