YoungFish under sykkel-VM. Foto: YF.

- Bli med på folkefesten i laksebakken

På lørdag og søndag går damenes- og herrenes fellesstart av stabelen. Med dette avslutter årets sykkel-VM i Bergen og Youngfish oppfordrer nå alle til å stille i laksebakken i finalehelgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I finalehelgen 23. – 24. september er YoungFish, med flere bransjeaktører, tilstede i Salmon Hill (klatrebakken opp mot Ulriken).

Youngfish sier de skal heie frem syklistene, og samtidig vise hvor stolte de er av den norske laksen.

Kom tidlig 

Marte Vassbotten, kommunikasjonsansvarlig for Youngfish Vest, sier til kyst.no at de hadde styremøte denne uken for å diskutere kommende arrangement i laksebakken.

Syklistene passerer Salmon Hill hele elleve ganger, og YoungFish (YF) stiller med ballonger, flagg, tåkelurer og mye annet stæsj.

- Dette blir nok den mest populære helgen. Vi kommer til å være tidlig ute både på lørdag (kl. 9) og søndag (kl. 10), og oppfordrer YF-medlemmer til å være tidlig ute for å sikre plass, men også for å sikre seg YF-stæsj, sier Vassbotten.

-  Vi tar sikte på å stå cirka midt i bakken der Landåslien krysser Terneveien. Der er det en grønn lunge og litt boltreplass.

(Se bilde lengre ned i teksten).

Vassbotten legger til at dersom de ikke står på plassen de ønsker, kommer YF til å stå nærmere toppen av bakken enn bunnen, siden det er mest spennende å stå i slutten av bakken hvor etappen kan avgjøres.

- Det er bare å se etter flaggene våre.

Les også:

Hvordan komme seg til laksebakken?

Laksebakken kan nås ved blant annet å ta bybanen til Sletten Senter og gå videre derfra. Bybanen går hele tiden under VM, og det tar ca. 15-20 min å gå opp til Landåslien (laksebakken) fra nevnte holdeplass.

- Vi satser på stor ståhei og et yrende liv i laksebakken disse dagene! Vi oppfordrer selvsagt alle til å bli med på folkefesten i laksebakken, om man er medlem eller ei, sier hun.

Hun påpeker at det er ingen garanti for at de får denne plassen, og mener det er fritt frem for folk å stå der de vil.

Kyst.no har også snakket med Skyss som informerer som at hvis du er en morgenfugl og drar avgårde før sperringene settes opp, kan du få buss nesten direkte til Salmon Hill.

  • Buss 21 mot Lagunen terminal tar deg direkte til bakken, med avgang 07.55 fra Busstasjonen til holdeplassen Wiers Jenssens vei.
  • Buss 2 mot Birkelundstoppen kjører fra Stadsporten 08.01 til samme holdeplass.

Etter dette er det bybanen, og/eller egne ben som gjelder.

Les også: