Ivan Vindheim, konsernsjef i Mowi sier selskapet ser etter måter å jobbe smartere på, og legger til at man har maskiner som erstatter hender. Foto: Mowi

Mowi skal kutte 435 jobber

På tross av milliardoverskudd planlegger Mowi å kutte over fire hundre jobber i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Som Kyst.no skrev tidligere onsdag fikk Mowi rekordinntekter i 2022. For første gang i Mowis nær 60 år lange historie hadde selskapet en inntjening på over en milliard euro, med et samlet operasjonelt driftsresultat på 1 005 millioner euro i 2022. Samlede inntekter på 4 946 millioner euro var også ny rekord for selskapet.

- Det ligger utallige timer med hardt arbeid bak disse resultatene, så jeg ønsker å rette en stor takk til alle mine 11 500 kolleger som har gjort dette mulig, uttalte konsernsjef i Mowi, Ivan Vindheim i forbindelse med fremleggelsen av tallene.

Nå lanserer selskapet et nytt program for kostnadskutt med mål om å spare inn 25 millioner euro i 2023, tilsvarende 270 millioner kroner. Det betyr blant annet at 435 årsverk skal kuttes. Det skriver E24.

På spørsmål fra E24 om hvor stor del av kuttene som kommer i Norge, minner Mowi-sjef Ivan Vindheim først om at selskapet er til stede i 25 land, og at bare 2.300 av totalt 11.500 ansatte jobber i Norge.

– Men hvor mange årsverk skal kuttes i Norge? spør avisen.

– Det er ikke mange, sier Vindheim.

– Hva betyr det, under halvparten?

– Ja ja, men det er ikke snakk om oppsigelser, det blir gjort ved naturlige avganger, sier han til E24.

Mowi har også opplyst at de har stanset investeringer på rundt fire milliarder kroner som følge av forslaget om grunnrenteskatt.