Manager i Navy Rørvik, Lars Halvar Nilssen mener skattepolitikken rammer forutsigbarheten til bedrifter i distriktet.
Manager i Navy Rørvik, Lars Halvar Nilssen mener skattepolitikken rammer forutsigbarheten til bedrifter i distriktet.

Revurderer vekststrategi som følge av økt politisk risiko

Som følge av usikkerheten rundt regjeringens forslag om flerdobling av skattetrykket på havbruksnæringa, starter Navy Rørvik, leverandør av maritim navigasjon, en ny risikogjennomgang av egen drift og vekststrategi, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

- Skattepolitikken som nå er foreslått for en viktig kystnæring, rammer forutsigbarheten til mange bedrifter i distriktet. Med bakgrunn i den ustabile situasjonen i Europa er det ekstra bekymringsverdig at regjeringa ikke legger til rette for å sikre norske arbeidsplasser, men i stedet utløser enda en tsunamibølge mot norsk næringsliv, sier Lars Halvar Nilssen i en pressemelding fredag.

Han er daglig leder i Navy, en totalleverandør innen nyinstallasjon, service og reparasjon av komplette og integrerte navigasjonsløsninger. Han opplever betydelig økt interesse for maritim kompetanse, og Navy har utviklet en ambisiøs vekst- og utviklingsstrategi for årene fremover.

- Grunnet usikkerheten som er skapt de siste ukene etter varsler om nedjustering av vekstambisjoner og investeringsstopp hos både oppdrettere og den maritime leverandørindustrien, er vi selv nødt til å stoppe opp og vurdere situasjonen nærmere. Navy er inne i en vekst-og-utviklingsfase hvor vi gjør en betydelig investering i innovasjon og kompetanse. Når politikerne over natta endrer rammevilkårene så dramatisk, er det umulig å ikke måtte ta en ny risikovurdering og oppdatert prioritering av den vekst- og investeringsstrategien vi har lagt. Herunder i hvilken grad vi kan gjøre prioriteringer som binder kapital i ei politisk uforutsigbar tid. Det er et paradoks at vi ikke trygger forutsetningene til norsk næringsliv når vi har en usikker og vanskelig situasjon i Europa.

- Vi trenger trygge rammer som gir rom for en videre positiv utvikling av kystindustrien, legger han til.