Bodøværingen Roald Jakobsen ser frem til å lære seg mye nytt som produksjonsleder hos Salten Smolt. Foto: Salten Aqua.

Han blir ny produksjonsleder hos Salten Smolt

Roald Jakobsen (46) er ansatt som produksjonsleder hos Salten Smolt AS. Med ansettelsen av egen produksjonsleder har selskapet doblet antall ansatte på under et år.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding melder Salten Aqua konsernet at Roald Jakobsen (46) fra Bodø er ansatt som produksjonsleder hos Salten Smolt AS.

Jakobsen har lang fartstid fra Nord Universitet i Bodø, og kommer fra en stilling som senioringeniør og biologisk koordinator hos Nord Universitet i Bodø. Etter 20 år på universitets forskningsstasjon i Mørkvedbukta skal han nå lede produksjonen på et helt nytt smoltanlegg i Breivik. Selv om arbeidsplassen er ny, ser Jakobsen frem til å jobbe på en annen måte med lakseoppdrett.

- Det er en overgang fra teori til praksis, og det var det jeg hadde håpet på. Jeg ville gjøre noe nytt, og her får jeg muligheten til å bygge opp produksjonen til et helt nytt smoltanlegg. Slike muligheter kommer ikke ofte, forteller Jakobsen.

Store ambisjoner

Som produksjonsleder går Jakobsen fra å ha ansvaret for 10 000 fisk hos Nord Universitet, til å lede produksjonen av over ni millioner fisk hos Salten Smolt. Bedriften har store ambisjoner for 2022, og selskapet opplyser at de i år forventer en omsetning på over 100 millioner kroner.

- Det første jeg merket meg er hvor mye av prosessen som er automatisert, i tillegg til selve størrelsen på produksjonen. Heldigvis har jeg mange rundt meg, med en egen produksjonsstab som både består av de som har vært her i noen år og de som er helt nye her. En perfekt miks, utdyper Jakobsen.

Daglig leder Børge Andreassen foran Skjerstadfjorden i Brevik. Foto: Salten Aqua.

Børge Andreassen er daglig leder hos Salten Smolt, og er selv fornøyd med ansettelsen av Jakobsen.

- Vi har ansatt noen med faglig tyngde og som er vant til å ha fiskevelferd og fiskehelse fremst i planleggingen. Roald passer godt inn i fagmiljøet vårt, og vi er glade for å ha han med på laget vårt, sier Andreassen.  

Doblet antall ansatte

Med ansettelsen av Roald Jakobsen som produksjonsleder kan Salten Smolt skilte med hele 10 nye ansettelser på seks måneder.

Med ansettelsen av egen produksjonsleder har selskapet doblet antall ansatte på under et år. F.v. Per Edvind Våheim (43), Nikolai Skorgenes (30), Simen Østensen (19), John Bjørn Sallebrant (39) (ny driftsleder januar 2022), Geir Åge Johnsen (59), Mats Fredriksen (29), Roald Jakobsen (46), Laila Storå (30). Foto: Salten Aqua.

Salten Smolt har gått fra å ha 15 ansatte til å nå kunne skilte med hele 30 ansatte. Etter byggingen av nytt smoltanlegg i Breivik har bedriften doblet antall ansatte på under et år.

- Vi går fra å være en stor hjørnesteinsbedrift, til å bli en enda større hjørnesteinsbedrift. Vi er kommet så å si i mål med rekrutteringen, hvor noen er hentet lokalt, noen er pendlere og andre har kommet flyttende, sier Andreassen.

Fem av fjorårets ny-ansettelser er bosatt lokalt i Breivik og Skjerstad, og daglig leder er fornøyd med utviklingen og ringvirkningene.

- Det at vi har ansatt flere personer hos oss har mye å si for plassen. Omtrent en tiendedel av barna i Skjerstad skolekrets har foreldre som jobber hos oss, og vi setter selvfølgelig pris på å kunne hente dyktige folk som også ser for seg å bo her, utdyper Andreassen.

Salten Smolt begynte byggingen av nytt smoltanlegg i 2020. Anlegget er per dags dato tilpasset økologisk produksjon i tillegg til ordinær produksjon, og bedriften er en del av Salten Aqua-gruppen.