30 studenter fra Nor Universitetet og NTNU har blitt invitert til å delta på årets Tekset. Foto:

Både psykolog- og oljestudenter snuser på næringen

Under årets Tekset har 30 studenter med veldig ulik bakgrunn blitt invitert til å delta. – Målet er å la dem få møte næringen, se hvor mye forskjellig man holder på med og forhåpentlig inspirerer dem til en karriere her, sier Lasse Kristiansen, som er prosjektleder i NTNU-Brohode Frøya.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Studentene er plukket ut etter søknad, og er fra hhv NTNU og  Nor Universitetet.

- De har veldig ulik bakgrunn. Her er alt fra studenter i psykologi til studenter innenfor marinteknologi, et fag som normalt har rekruttert til oljen, sier Kristiansen.

Studentene er typisk to tre år ut i studiet.

- Da er de i midt i beslutningsfasen for master, sier han.

De som har fått komme med er valgt ut fra en kombinasjon av fag og motivasjon.

- Vi ønsker å bidra til å synliggjøre den tverrfaglighet som er i næringen. Her er plass til mange ulike personer, understreker Kristiansen.

De fleste har dog en teknologirelatert fagkombinasjon.

- Vi ser at studentene både på NTNU og Nor Universitetet er veldig interessert i den teknologitunge delen av havbruksnæringen. Den størte søkermassen her fra NTNU hadde vi fra marinteknisk, en retning som tradisjonelt har utdannet folk til oljenæringen.

Studentene med på trenden først

Kristiansen sier man så raskt at studentene begynte å se seg om etter andre områder når det begynte å gå nedover i oljebransjen.

- Vi ser at studentene tar slike trender først. Da er det en perfekt anledning her på Tekset å kunne gi dem innblikk i dagsaktuelle problemstillinger i næringen, da de også får sitte rundt same bord som næringsaktørene, sier han.

Prosjektleder og ansvarlig for Tekset, Stian Aspaas, er strålende fornøyd med initiativet.

- Vi hadde videregående studenter her da vi arrangerte Tekset for førte gang for to år siden. I fjor hadde vi ikke noe slikt, men så helt klart behovet. Næringen har selv også vært veldig velvillig, og det var ikke vanskelig å få sponsorer til å støtte studentene med reise og opphold, sier Aspaas.