Illustrasjonsbilde. Foto: Sintef.
Illustrasjonsbilde. Foto: Sintef.

Ønsker å bygge forskningsenter for eksponert havbruk

Marine Harvest søker konsesjon om å investere i forskingsinfrastruktur mot eskponenrt havbruk. Prosjektet blir et samarbeid med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og SINTEF Fiskeri og havbruk og MARINTEK.

Publisert

- Vi ønsker å sette standarden for fremtidens havbruk. Det unike med dette prosjektet er at teknologiutviklingen skal være på fiskens premisser, sier Vice President i MARINTEK, Bård Wathne Tveiten.

Det kommer frem i en pressemelding fra SINEF. Det er sendt inn en konsesjonssøknad om å få lov til å investere i forskningsinfrastruktur oppimot eksponert havbruk. Det forventes et svar på denne søknaden i løpet av høsten 2016. Senteret skal ligge mellom Sula og Frøya, og vil inneholde både auditorium og flere havmerder hvor leverandørindustrien kan teste ut nye foringssystem, nye måter å hente ut slaktefisk eller droner for overvåkning av anleggene.

- Dette blir et flytende kunnskapssenter. Vi håper søknaden blir innvilget og at vi kan jobbe videre med dette prosjektet. Det ville vært spennende, sier Tveiten.

Se video om prosjektet her.