Lise Rokkones, seksjonssjef, seksjon fiskehelse og fiskevelferd i Mattilsynet er tydelig på at rensefisk aldri skal gjennomgå lusebehandling.
Lise Rokkones, seksjonssjef, seksjon fiskehelse og fiskevelferd i Mattilsynet er tydelig på at rensefisk aldri skal gjennomgå lusebehandling.

Gir ett unntak fra rensefisk-vedtak

Mattilsynet varsler bøter og mulige anmeldelser dersom deres nye regelverk ikke følges opp av oppdrettere. - Rensefisk skal ikke gjennomgå lakselusbehandling, sier seksjonssjef Lise Rokkones.

Publisert

Tidligere denne uken fastslo Mattilsynets klagesaksenhet at rensefisk nå må sorteres ut på en dokumentert skånsom måte før lakselusbehandling utføres, uavhengig om det skal benyttes legemidler under avlusing eller ikke.

Mons Eivind Troland, daglig leder i Troland Lakseoppdrett sa under rensefiskkonferansen på Stord at han fryktet Mattilsynet lager så vanskelige spilleregler at oppdrettere ser seg nødt til å kutte ut både rognkjeks og leppefisk.

- Spørsmålet er hvilke alternativ vi da har igjen dersom vi skal drive med oppdrett her i Norge? Hvis vi ikke bruker leppefisk og rognkjeks, så er det helt sikkert at man på et mye tidligere tidspunkt må inn å behandle en liten fisk, påpekte oppdretteren.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk