Det siste året har Kyst.no skrevet mange saker der makrellstørjer har brast inn i oppdrettsanlegg. Disse sakene har våre lesere vist stor interesse for.

Et tilbakeblikk på oppdrettsåret - mest lest i 2023

Kyst.no vil gjerne takke trofaste lesere med en oppsummering av de sakene som har engasjert mest i løpet av året.

Publisert

Lesertallene våre har pekt oppover i flere år, og i 2023 har den positive trenden fortsatt. Vi setter utrolig stor pris på alle som er inne på Kyst.no flere ganger daglig for å lese våre saker om havbruksnæringen.

Nedenfor følger en liste over de fem sakene som ble mest lest hos oss i 2023.

1. Makrellstørje braste inn i merd

I løpet av året har det vært en rekke hendelser der makrellstørjer har dundret inn i oppdrettsanlegg. Kyst.no har dekket mange av disse hendelsene, og årets mest leste sak handler om da Sandnes Fiskeoppdrett fikk en ubuden gjest på 370 kilo inn i anlegget. 

Saken kan du lese i sin helhet her.

2. Makrellstørje svømte inn i anlegg

Hendelsen hos Sandnes Fiskeoppdrett var som nevnt langt fra den eneste hendelsen med makrellstørje i merd. I september svømte en makrellstørje inn i Lerøy Vest-anlegget Gulholmen, og ble med det årets nest mest leste sak.

Saken kan du lese i sin helhet her.

3. Lager Brennpunkt-dokumentar om havbruksnæringen

I november kunne Kyst.no avsløre at Brennpunkt holder på å lage dokumentar om havbruksnæringen. NRK var blant annet tilstede på Tekmar-konferansen i Trondheim for å filme til dokumentaren, og denne saken ble årets tredje mest leste.

Saken kan du lese i sin helhet her.

4. - Fantastisk utvikling for sjøørreten

De siste syv årene har forskningsprogrammet SalmonTracking 2030, årlig overvåket opp mot 50 elver i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Even Søfteland kunne fortelle at det i 2021 ble registrert ca. 9400 oppvandrende sjøørreter i Granvinsvassdraget. Det høyeste antallet registrert de siste fem årene. Det var det også mange av Kyst.no sine lesere som fikk med seg.

Saken kan du lese i sin helhet her.

5. Trengte ingen lusebehandling

I november kunne Kyst.no fortelle at Grieg Seafood dobler antallet lusefeller fra Blue Lice, etter et vellykket utsett uten avlusing. Det er også flere nye aktører som skal ta i bruk teknologien i løpet av 2024, mens en ny versjon av systemet også er like rundt hjørnet.

Saken kan du lese i sin helhet her.