Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, her under Sjømatdagene i Trondheim.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, her under Sjømatdagene i Trondheim.

- Jeg har forståelse for at flere er skuffet

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran sier han ikke fant det forsvarlig å gå videre med Miljøteknologiordningen slik den var skissert.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag skrev Kyst.no om at miljøteknologiordningen blir bremset, og nå skal behandles av havbruksutvalget. Det var lenge varslet at denne ordningen var like rundt hjørnet, før den motstridende beskjeden kom fra fiskeriministeren. FrP-politiker Helge Andre Njåstad mener håndteringen av miljøtillatelsene er en skandale.

Til Kyst.no sier Skjæran fredag at han har forståelse for at det er flere som er skuffet over denne nyheten. Han poengterer også at det ikke er slik at de nå legger ideen om å stimulere til utvikling av miljøvennlig teknologi på hylla.

- Nå skal havbruksutvalget se på hvordan vi best mulig kan skape insentiver for mer bærekraftig vekst i næringen, samtidig som de vurderer hvordan vi kan sikre en mer helhetlig forvaltning av havbruk. Det vil sikre en ordning som er godt forankret og som står seg over tid. Det vil gi forutsigbarhet også for aktørene som ønsker å benytte seg av ordninga, sier Skjæran.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk