Ansvarlig for produksjon og tekniske tjenester i Mowi Skottland, Dougie Hunter, håper at oppkjøp av Ocean Matters vil øke produksjonen av rensefisk. Foto: Mowi Skottland.

Mowi Skottland kjøper rensefiskprodusent Ocean Matters

Mowi Skottland har kjøpt opp rensefiskprodusenten Ocean Matters, som holder til i Anglesey, nord i Wales.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet produserer rognkjeks på lokaliteten i Anglesey, men de driver også oppdrett av berggylte på andre lokaliteter.

I en uttalelse sier Mowi at anlegget vil være en viktig del av deres rensefisk-program. 

I fjor fikk Ocean Matters ca. 11 millioner kroner i lån fra Development Bank of Wales og HSBC for å kunne doble produksjonen til 4 mill. rensefisk.

Økt kapasitet

- Oppkjøp av selskapet vil gi oss økt kapasitet for produksjonen av rensefisk, samt et stort potensial for framtidig utvikling, sier Dougie Hunter ansvarlig for rensefisk og tekniske tjenester i Mowi Skottland.

Mowi forteller at rensefisk nå har blitt en viktig del av deres strategi for kontroll med lakselus. De vil fortsette driften i det nyoppkjøpte selskapet med det opprinnelige navnet «Ocean Matters».

Grunnlegger av Ocean Matters, Werner Forster, er glad for å bli en del av Mowi-familien. Foto: Ocean Matters.

RAS-erfaring

En av grunnleggerne av selskapet, Werner Forster, forteller at de entret rensefisk-markedet litt seint, men at de likevel har blitt den største produsenten av rensefisk i Storbritannia og en av de største produsentene i verden, takket være engasjerte ansatte, lojale kunder og støtte fra investorer. Mowi har vært Ocean Matters sin største kunde og samarbeidspartner siden begynnelsen.

- Evnen til å designe og bygge opp RAS-systemer, kombinert med lang erfaring fra RAS-håndtering har også vært et viktig element, sier han.

Like ved anlegget for rognkjeksproduksjon, bygger også Mowi for tiden om et tidligere landbasert oppdrettsanlegg til produksjon av berggylte.