Petter Frost. Foto: Pål Mugaas Jensen.

MSD vurderer å anke til Høyesterett

Borgarting lagmannsrett har i motsetning til Oslo tingrett kommet til at den forlengede patentbeskyttelsen av MSD sin PD-vaksine ikke er gyldig. - MSD Animal Health vurderer derfor å anke saken til Høyesterett, skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dette var overraskende og skuffende og avviker fra tidligere konklusjoner på samme tema både hos Patentstyret og i Tingretten. Vi er selvsagt uenige i rettens avgjørelse og vil studere dommen grundig for å vurdere en eventuell anke, sier Petter Frost i MSD Animal Health Innovation i en pressemelding.

Les også: Pharmaq vil nå lansere sin PD vaksine

Negativt for næringen

Selskapet mener dommen fra Borgarting lagmannsrett undergraver et av patentsystemets viktigste instrumenter som på lang sikt er viktig både for laksenæringen og generelt for utvikling av virusvaksiner til dyr.

Les også: MSD vant rettsak om PD-patent

- Konsekvensen kan bli at for legemidler basert på biologisk materiale blir muligheten for å få forlenget beskyttelse begrenset og dermed undergraves patentsystemets formål, som er insentivet til å investere i ressurskrevende grunnforskning for å kunne utvikle nye og innovative produkter, sier Frost.