Per Sandberg tror på volumvekst. - De fleste oppdretterne får mulighet til å vokse 6 prosent i år, sa han.

- Vi legger opp til at de fleste oppdrettere vil kunne vokse i 2017

- Vi har ikke nok sjømat å selge til verden, det må vi gjøre noe med, sa Per Sandberg på årstallsfremleggelsen til Norges Sjømatråd. For 2017 legger han derfor opp til vekst for majoriteten av oppdretterne, fortalte han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Per Sandberg var i svært godt humør da han snakket på fremleggelsen av eksporttallene fra norsk sjømatnæring i 2016.

- Vi eksporterte for 91 milliarder kroner i fjor. Jeg sa for en tid tilbake at jeg trodde på 200 milliarder i 2021, og vi er faktisk foran skjema, sa han.

Men han påpekte at den verdiøkningen i har hatt de siste årene har skjedd på litt fallende volumer. Slik kan det ikke fortsette i all evighet, mente han.

- Vi har ikke nok sjømat å selge til verden. Vi må gjøre noe for å øke produksjonen. I 2017 kommer det nye vektregimet for havbruk og allerede til høsten legges det opp til en mulighet for vekst på 6 prosent for de som har orden i sysakene. Og majoriteten av oppdretteren har orden i sysakene, understreket han.

Les også: Laks- og ørreteksporten tredoblet på 8 år – 65 milliarder i 2016

Han sa også at muligheten til 5 prosent vekst som som ble gitt i fjor, har fått utvidet søknadsfrist, så det er også muligheter der.

- Dessuten har det vært gjort en betydelig jobb fra næringen selv med å utvikle neste generasjons produksjonsformer, så næringen klar for å ta en betydelig vekst fremover. Jeg er sikker på den veksten kommer, sa han.